Elutasították az egyik jelöltet a borsodi időközi választásra

Megosztás

Összesen hatan jelöltették magukat a tragikusan elhunyt Koncz Ferenc megüresedő mandátumának megszerzésére, de egyiküket nem jogerősen máris elutasították, így maradtak öten.

A jelöltállítást követően öten indulhatnak a mandátumért, egy jelöltet nem jogerősen elutasítottak.

Megyénk 6. számú, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületében október 11-én tartanak időközi választást, a helyi voksolók a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc országgyűlési képviselő utódjáról dönthetnek. A kampány augusztus 22-én kezdődött, a jelölteket szeptember 4-én 16 óráig lehetett bejelenteni. Azóta öt jelölt esetében hivatalosan jogerőre emelkedett a jelöltség, egy aspiránst, a függetlenként induló Medve István jelentkezését – egyelőre nem jogerősen – elutasította a választási bizottság.

Az bizonyos azonban, hogy hivatalosan jelöltté vált Bíró László a Párbeszéd, az MSZP, a DK, a Momentum és az LMP támogatásával, dr. Koncz Zsófia, a Fidesz és a KDNP jelöltje és Sóváriné Bukta Erika a Demokrata Párt színeiben. Függetlenként jegyezték be továbbá Tóth Ádámot és Váradi Gábort. Az esélyeket figyelembe véve Koncz Zsófia és Bíró László versenyfutását hozza majd a választás, Bíró a teljes ellenzék támogatását maga mögött tudhatja.

Az október 11-i szavazáson a választókerület erre jogosult állampolgárai reggel 6 és este 7 óra között élhetnek majd törvény adta lehetőségükkel.

Boon.hu

Kapcsolódó cikkek