Elindult az Egyensúly Intézet, Magyarország új agytrösztje

Megosztás

Az Egyensúly Intézet jövőorientált szellemi műhely, amely Magyarország számára készít, illetve tesz közkinccsé jövőképeket és szakpolitikai javaslatokat. Feladatának tartja meghaladni a hagyományos pártpolitikai-ideológiai szembenállásokat, hogy hatékony és messzire tekintő megoldásokat találhasson a 21. század új kihívásaira.

Nem foglalkozik napi politikával és pártok küzdelmeivel

– olvasható az intézet közleményében.

Az új agytröszt három alapítója Boros Tamás, az Egyensúly Intézet igazgatója, a Policy Solutions korábbi igazgatója, Kozák Ákos, a GfK Hungária Piackutató Intézet korábbi igazgatója és Závecz Tibor, a ZRI Závecz Research igazgatója.

A kutatásokat Filippov Gábor történész-politológus és Bartha Dániel külpolitikai szakértő vezeti.

Az Egyensúly Intézet olyan Magyarországban hisz, ahol nem egyetlen politikai-gazdasági elképzelés uralja az országot, ahol léteznek, szabadon működnek és egymással versengve hatnak különböző politikai értékrendek, szakpolitikák, illetve ezeket képviselő intézmények.

Olyan Magyarországban, ahol nem félünk az alternatív nézetek és értékek ütköztetésétől, ahol vitatkozva, de egymás iránti tisztelettel és bizalommal kutatunk új esélyek után.

Az Egyensúly Intézet olyan Magyarországban hisz, ahol az ország és a nemzet sorsával törődő politikai, gazdasági, kulturális elit képes új, kreatív, a közösség érdekeit szolgáló jövőképeket felmutatni.

– írják magukról a honlapjukon.

Kapcsolódó cikkek