Ki hitte volna: Mészáros Lőrincé lett a legnagyobb hazai pulykafeldolgozó

Megosztás

Shoppingol az ország leggazdagabbja miután egy héttel ezelőtt közleményt adtak ki arról, hogy “házasságuk egyezséggel történő lezárását kezdeményezik a bíróságnál Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla.” 

Csütörtökön jelentette be a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt., hogy vételi ajánlatot tett a  Szarvasi Agrár Zrt.-t és más leányvállalatokat is magába foglaló Szarvasi Agro Zrt. megvásárlására. Ha a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyja az üzletet, akkor Lőrinc érdekeltségei 

  • 2600 hektárral,
  • 800 darab szarvasmarhával gyarapodnak.

Pénteken pedig a Gallicoop Zrt. közölte, hogy három magyar magántőkealap-kezelő, a Takarék, a Béta és a Lőrinc érdekeltségében tartozó Status Food tulajdonába került a cég 100 százalékos részvénycsomagja. A felvásárlást bejelentő közlemény szerint a Gallicoop hazai pulykaágazat meghatározó szereplője, és “a magyar húsipari ágazaton belül egy olyan nagy potenciállal rendelkező társaság, amely megfelelő tőke bevonásával középtávon megkerülhetetlenné válhat a kelet-közép-európai régió élelmiszerpiacán.”

444.hu

Kapcsolódó cikkek