Kiknek osztogat a Szerencsejáték Zrt.? A CÖF-nek százmilliót, de bőven kap Szijjártó felesége és az Edda is

Megosztás

A békemenet szervezőinél is landolt hetvenmillió. A Szerencsejáték Zrt. bőkezűen osztogat, de valami különös véletlen folytán a szponzorációk hatalmas százaléka kormányhoz hű erőkhöz kerülnek. Ez a jelenlegi magyar valóság. Szerintünk sem lenne jobb helye ezeknek a súlyos millióknak?

Hétfőn hozta nyilvánosságra a Szerencsejáték Zrt. a legújabb támogatási listáját – szúrta ki a 24.hu. A legnagyobb kedvezményezett a Magyar Turisztikai Szövetség lett, ők 551 millió forint szponzorációs támogatást kapnak. A békemenet szervezői tavaly 70 millió forintos támogatást kaptak az állami cégtől.

Komoly összeghez jutott az Edda zenekar mögött álló P. Management Kft. is, nekik 78,7 millió forint jutott a Szerencsejáték Zrt-től.

AZ ÖNMAGÁT KÜLFÖLDRŐL NEM TÁMOGATOTT CIVIL SZERVEZETNEK HIRDETŐ CÖF-NÉL 100 MILLIÓ FORINT LANDOLT.

A Szerencsejáték Zrt. által nyilvánosságra hozott listából nem derült ki, hogy milyen célhoz kötik a támogatást.

A hvg.hu írta meg, hogy a májusi adatok között a Tuck Race Promotion Rendezvényszervező Kft. neve is felbukkant, melynek 2017-től a külügyminiszter testvére, Szijjártó Sarolta az operatív igazgatója. A cég 20 millió forint szponzorálási pénz kapott a Szerencsejáték Zrt.-től.

A Szerencsejáték Zrt. a tervezett árbevételének 0,75 százalékát fordítja szponzorációs támogatásra. A júniusban megkötött szerződések alapján, összesen 746 millió forintot osztottak szét „társadalmilag fontos célok” támogatására.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek