Mesteri terv a bolt kirablására, a lebukásnál viszont elképesztő amatőr hiba

Megosztás

Ha egy filmben látnánk ilyet, rögtön azt mondanánk, hogy ez vicc, a valóságban nem történhet ilyen hiba. De történhetett.

Két Hajdú-Bihar megyei férfi nem mindennapi módszerrel rabolt ki két balatoni trafikot, majd egy szintén forradalmi megoldással próbáltak elrejtőzni a rendőrök elől, olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség közleményében.

Először júniusban rabolt ki egy 51 éves férfi és 37 éves társa egy balatoni trafikot, de a klasszikus ablak-, ajtóbetörős módszer helyett a falat bontották le és vittek el négymillió forint értékben dohányárut. Az akció olyan jól sikerült, hogy augusztus 31-én újra leutaztak a Balatonra és a balatonfüredi trafikból ugyanezzel a módszerrel elvittek 8 millió forint értékű dohányárut és 800 ezer forint készpénzt. Ez a betörés viszont kevésbé volt sikeres, ugyanis lebuktak és a rendőrség üldözőbe vette őket.

Ekkor jött a következő nagy ötlet:

szénabála mellé rejtették az autójukat, a karosszériát pedig szénával borítva hátrhagyták, és egy közeli szőlőültetvényen elrejtőztek a lopott szajréval. A mesteri tervbe azonban hiba csúszott:

az autóban felejtették a személyes irataikat, amik alapján a rendőrök könnyen azonosítani tudták őket. A nyomozás során az elkövetőkkel szemben további, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmények gyanúja is felmerült, amelyeknek a vizsgálata folyamatban van.Az ügyészség a gyanúsítottak szökése, és annak továbbra is fennálló veszélye miatt, valamint az eljárás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélyére figyelemmel indítványozta a két büntetett előéletű férfi letartóztatását, amelyet a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelt. A végzés a fiatalabb gyanúsított esetében nem végleges.

444.hu

Kapcsolódó cikkek