Ne hagyja, hogy a kellemetlen rovarok vagy a rágcsálók megzavarják nyári pihenését!

Megosztás

A nyár és a meleg megérkezte egyet jelent a rovarok és a rágcsálók aktivitásának megnövekedésével és lakásában tett látogatások fokozódásával. Ebben az esetben érdemes hatékony megoldás után néznie kényelme és biztonsága megőrzése érdekében. Csapdák és különböző riasztóberendezések lehetnek a segítségére a kellemetlenségek elkerülése érdekében. Rovarok ellen legegyszerűbb a rovarcsapda beszerzése, amelyből számos lehetőség létezik a piacon. 

Rovarcsapdák szerepe

Elsődleges célja minden esetben, hogy megfelelő módon magához vonzza a rovarokat, majd pedig elpusztítsa azokat. A rovarcsapdák közül a legelterjedtebb a fénycső, amelynek rovarvonzó képessége nagyban függ annak fényerejétől és az általa kibocsátott UV hullámhosszától. Mindemellett érdemes figyelmet fordítania arra is, hogy mekkora rácsfeszültséggel és milyen elektronikai megoldással funkcionál maga a csapda. A csapda legtöbb esetben olyan rácsozással rendelkezik, hogy a repülő rovarok beférjenek, azonban ujjal ne legyen képes az ember vagy a gyerek benyúlni, mivel nagy feszültséggel üzemelnek. 

BestMarktnál kapható rovarcsapdák esetében fontos kiemelni az egyszerű tisztíthatóságot, mivel minél több rovar pusztul el, annál kevésbé lesz hatékony a szerkezet. Mindemellett a felgyülemlett, elpusztult rovarok a rácshoz érve nagyfeszültséggel terhelik az egységet, amely kifejezetten tűzveszélyes is lehet. Szúnyogok esetében leginkább a megelőzésre kell koncentrálni, azaz a szúnyoglárvák kifejlődésének a megakadályozására, amely a legegyszerűbben úgy érhető el, hogy UV fény segítségével a lárvákat rovarcsapda fényforrása felé tereli. 

Rovar- és rágcsálóriasztók típusai

Rovarcsapdákból is különbözőek léteznek, vannak elektromosan, ventilátorral működő, valamint ultrahangos szúnyogriasztók egyaránt. Az elektromos csapda az imént említett metódus alapján működik, míg a ventilátoros egy UV lámpa segítségével csalogatja a rovarokat, amiket utána ventilátor segítségével beszippant. A tárolódobozban pedig folyadékvesztés következtében a rovarok elpusztulnak. Az ultrahangos pedig értelemszerűen egy hang kibocsátása által riasztja el a szúnyogokat. 

Kisállatok és rágcsálók egyaránt elszaporodhatnak és behatolhatnak a házakba, a kamrákba, megrongálva azt és megdézsmálva az ételt. Létezik az úgynevezett ultrahangos egérriasztó, ami szintén egy kellemetlen hang kibocsátásával tartja távol a rágcsálókat. Kisállatok – mint a vakond, a macska vagy a nyest – riasztására is létezik készülék, amely szintén a fenti elven működik, csak kültéri használata ajánlatos. 

Amennyiben szeretné beszerezni az ön problémájára megoldásként szolgáló eszközt, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát.

Kapcsolódó cikkek