A babaszoba hangulatának megváltoztatója: a faliképek

Megosztás

Ha otthonunk egy szobájának berendezéséről – vagy esetleg átrendezéséről – van szó, akkor bizony a részletekben rejlik a kulcs! Így van ez a kisgyermekek szobájával is, amelyeknek minden apró részlete kulcsfontosságú lehet. Nem mindegy, milyen bútort, milyen kiegészítőket helyezel el bennük, ahogy az is fontos, hogy a dekorációt hogyan választod ki. A következőkben adunk néhány olyan tanácsot, amelyek elolvasásából reményeink szerint minden leendő szülő inspirálódhat. 

Az első és legfontosabb lépés: a tökéletes alap

Mit értünk ez alatt? Nagyon egyszerű! Azt, hogy ahhoz, hogy szépen be lehessen rendezni egy kisbaba szobáját, megfelelő alapot kell biztosítani. A legszerencsésebb, ha a bababútoroknak mind ugyanolyan a színük, például ha minden fehér, és ha ezek mellé egy világos pasztellszín kerül a falakra.

Merj elrugaszkodni a megszokott sztereotip színektől! A barack, a lila, de akár a világoskék is tökéletes választás lehet egy kislányszobába, a barna, a sárga, a zöld pedig tökéletesen illik egy fiúszobába is. 

Ha mindez megvan, következhetnek a faliképek és a többi dekor!

A dekorációnak gyakorlatilag minden a része: az ágynemű, a baldachin, függönyök, a szőnyegek, na meg a faliképek! Érdemes kiválasztani egy adott mintát, témát vagy színkombinációt, és ennek mentén berendezni a szobát. Érdemes pl. állatokat választani a gyerekszoba fő motívumaként. Az állatok kedvesek, aranyosak, ráadásul ebben a témában sok különböző faliképet, kiegészítőt, plüsst és sok egyebet lehet találni. 

A függönyt, a baba ágya fölé kerülő baldachint, az ágyneműt és a pelenkázólapot mindenképp ugyanabban a színben vagy mintában válaszd ki, ugyanis ha ezek illenek egymáshoz, az elősegíti a teljes harmóniát a szobában.

Miért fontosak a faliképek? Nos, a babaszoba faliképei adják meg az utolsó simítást a szobának. Ha a falak üresen, dekoráció nélkül maradnak, akkor ugyan késznek tekinthető a kicsi szobája, mégis hiányozni fog valami. A szoba méretétől és stílusától függően válaszd ki a megfelelő képeket. A poszterek és faliképek magukban és összepárosítva is különleges hangulatot tudnak adni egy szobának.

Ha a gyerkőcnek nagy a szobája, akkor érdemes a szettek között nézelődni! A három- és négydarabos képeket külön-külön vagy egymás mellé is fel lehet tenni a falra.

A poszterek a modernebb stílusú babaszobákba, míg a faliképek egy elegánsabb berendezésű szobába illenek leginkább.

Az utolsó simítások

Mivel teheted igazán egyedivé gyermeked szobáját? Nos, a falra felkerülhet egy bekeretezett “megérkeztem” tábla, amely összefoglalja a kicsi születési adatait. Esetleg a kicsi neve fabetűkkel a falon vagy az ajtón sem rossz ötlet. Ha megtetszett bármi a cikkünkből, a Peekabooshop.hu-nál mindent megtalálhatsz, amiről csak szó volt!

Kapcsolódó cikkek