Miért érdemes matricavásárláshoz mobil applikációt használni?

Megosztás

A koronavírus-járvány megnövelte az online vásárlások iránti igényt, így a mobil applikációkon keresztüli vásárlásokét is, hiszen így érintésmentesen lehet vásárolni. Sok cég még kényelmi díjat sem számított fel a karantén ideje alatt, hogy rászoktassa a felhasználókat a mobilos vásárlásra. Ebben a cikkben a VoxPay alkalmazás lehetőségeit vizsgáljuk meg.

A mobilos matricavásárlás előnyei

1. A gépjármű adatait tárolja az applikáció, akár több gépjárműét is.

A regisztráció során megadott kapcsolattartási és számlázási adatokon kívül a vállalkozás vagy a család összes gépjárművének a rendszámát, kategóriáját, egyéb fontos adatait is nyilvántartja az applikáció. Ha egyszer jól beírtuk az adatokat, onnantól nem tudunk hibázni, új matrica vásárlásánál vagy parkoláskor egyszerűen csak ki kell választani a járművet.

Ahogy több gépjárművet, több megyei matricát is képes kezelni az applikáció. A VoxPay alkalmazásban a Főnök fizet funkcióval megkönnyíthetjük az elszámolást is.

Az alkalmazás tárolja és figyeli az összes matrica érvényességi idejét is, és figyelmeztet azok lejártára. Ez egy nagyon hasznos kényelmi funkció.

2. Nagyon egyszerű az applikáció használata

Bár az első regisztráció igénybe vehet néhány percet, több mérés is igazolja, hogy egy regisztrált fiókkal az e-matrica-vásárlás nem tart tovább 1 percnél. Ha valaki korábban már vásárolt például egy 10 napos matricát, és ugyanarra a gépjárműre szeretne egy újabb 10 napos matricát vásárolni a VoxPay applikációban, akkor ez az idő néhány másodpercre rövidül.

Az applikáció sok ilyen kényelmi funkciót tartalmaz, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy az e-matrica-vásárlás ne vegyen el sok időt az értékesebb dolgoktól. Egy cégvezető akár az egész flottájának matricaügyeit is intézheti néhány érintéssel.

3. Folyamatosan bővülő szolgáltatások

A járványügyi veszélyhelyzet nagyot lendített a mobilos fizetési megoldások népszerűségén. Egyre több szolgáltató kínál jobbnál jobb kényelmi funkciókat. Az Autopalyamatrica.hu mobiltelefonra fejlesztett alkalmazása a VoxPay, amin keresztül szintén megvásárolható az összes Magyarországon kapható e-matrica. A VoxPay májustól a tömegközlekedési jegyek megváltását is lehetővé tette, így érintésmentesen zajlik a jegyvásárlás, amely kiemelten fontos a járvány jelenlegi időszakában is. A környezettudatos vásárlók a papírmentességet is előnyben részesítik, ez az applikáció a nyomtatott jegyet is feleslegessé teszi. 

A mobilos fizetési megoldások széles körű elterjedése és a családi kiadások csökkentése érdekében több szolgáltató is úgy döntött, hogy bizonyos szolgáltatások esetén lemond a kényelmi díjról, így csak a szolgáltatás vagy termék árát kell megfizetni. A VoxPay például májusban elengedte a kényelmi díjat a 10 napos és a havi matricák esetén. 

Kapcsolódó cikkek