Minden, amit az asszimetrikus kádakról tudni kell

Megosztás

A kád a fürdőszoba központi eleme, ezért kiválasztása nagyobb körültekintést igényel. Szerencsére ma már anyag, forma és méret tekintetében is sokféle típus közül válogathatunk. A megszokottól eltérő modellek egyik fajtája az aszimmetrikus formájú fürdőkád, de mire is kell figyelni, ha ilyet választunk? Az alábbiakban megmutatjuk!

Anyaghasználat

Régebben a kádak öntött vasból, majd zománcozott acéllemezből készültek, amelyekre manapság is akad példa, de inkább már az akril dominál. Ez a műanyag és az akrilgyanta speciális keveréke, amely ötvözi azok legjobb tulajdonságait: nagy szilárdságú, mégis könnyű és jól formázható. Különösen utóbbi tulajdonságának köszönhetően igazi forradalmat eredményezett a fürdőkádak gyártásában. Így nem csoda, hogy a különféle formájú és méretű sarokkádak mellett az asszimetrikus kádak is ebből az anyagból készülnek. Az anyaghasználatnak köszönhetően még a szélesebb modellek is könnyen mozgathatóak és szállíthatóak. Könnyen tisztítható, fényes felületük mellett azért is nagyon kedveltek, mert jó hőtartó képességüknek köszönhetően a bennük lévő víz lassabban hűl ki, lehetőséget adva ezzel akár az órákig tartó kádfürdőknek is.

Széles formaválaszték

Fürdőszoba-Szaniter Shopnál kapható aszimmetrikus kádak formája lehet szögletes vagy lekerekített attól függően, hogy éppen melyik passzol jobban fürdőszobánk stílusához. Kialakításuk is sokféle: legtöbbször a fürdőtér átlósan helyezkedik el, ez pedig lehetőséget ad arra, hogy egy keskenyebb fürdőszobába is teljes értékű fekvő kád kerülhessen beszerelésre.

Az asszimetrikus modellek másik típusa inkább az egyenes kádakhoz áll közelebb. Formájuk vízcseppre vagy avokádóra hasonlít, amelyeknél a lefolyó felőli oldal elkeskenyedik, így több helyet biztosítva a mellette elhelyezhető mosdókagyló számára. Az aszimmetrikus forma azonban – helytakarékossága miatt – nem csak praktikus, de rendkívül esztétikus is, a szélesebb perem pedig lehetőséget ad a pihentető kádfürdőhöz nélkülözhetetlen gyertyák és dekorációs elemek elhelyezésére.

Többféle méret

A helytakarékosabb asszimetrikus kádak 140 centiméteres hosszúságnál kezdődnek, szélességük, pedig 75 és 100 cm között változik, de a nagyobb darabok mérete a sarokkádakéval vetekszik. A legtöbb modell kapható jobbos és balos kivitelben is, így mindenki megtalálhatja a fürdőszobájába passzoló kivitelt.

Amennyiben aszimmetrikus kádak széles kínálata érdekelne, keresd fel a Fürdőszoba-Szaniter Shopot, ahol kedvedre válogathatsz a különböző modellek közül, de a fürdőszoba felújításához szükséges szaniterek bőséges választékát is megtalálhatod.

Kapcsolódó cikkek