Továbbélnek a gyermekrajzok

Megosztás

Minden gyermek imád rajzolni. Ha ideális felületet biztosítunk ehhez, akkor a falat a legtöbbször békén is hagyják. Sőt, a bölcsibe vagy az oviba kerülés után a rajzok száma még tovább növekszik. Szülőként nehezen mondunk le ezekről a számunkra rendkívül mély értéket képező alkotásokról.

A legtöbb esetben lefűzve, egy asztal fiókjában élik le hátralévő életüket. Ez általában addig tart, amíg a gyerkőc akkorára cseperedik, hogy kinő a gyermekrajzok éveiből. Majd ekkor egy családi kupaktanács közös döntése alapján a szemétbe kerülnek.

Ezek az aprócska kezek által született műalkotások ettől azért sokkal többre hivatottak. Ügyesen fali dekorációt készíthetünk belőlük, amelyre 20 év elteltével még annak a készítője is büszkén mutathat.

A vászonképek, ahogy a nevük is igazolja, vászonra készülnek nyomtatással. A vászon sajátos textúrájának köszönhetően egy egyedi és rendkívül látványos megjelenést kölcsönöz bármilyen alkotásnak, amelyet arra kinyomtattak. Ezért tökéletes a gyermekrajzok megjelenítésére, időtállóvá tételére. A jövőben nem kell aggódnunk, hogy otthoni balesetek következtében a papíralapú rajzok tönkre mehetnek, mert már vászonra átmentettük őket. Speciális eljárás során a vászonképek felületkezeltek, így az eltévedt focilabda vagy a fröccsenő kölyök pezsgő sem fog kárt tenni a műalkotásban.

A gyermekrajzokból készült képek bárhol megállják helyüket az otthonunkban. Ízléses fali dekoráció válhat belőlük a nagyszülők lakásának a falán is, vagy kitehetjük a gyerekszoba vagy a nappali falára. Az évek elteltével, ha a rajzoló nem hagyja abba a rajzok ontását, akár már egy modernebb, fiatalosabb stílusú rajzokból készült vászonképre is kicserélhető.

A régit pedig levihetjük a nyaralóba, vagy a raktárunk mélyére helyezhetjük biztonságban. Nem lesz problémás a tárolása, hiszen egy csupán pár centiméter vastagságú képről van szó. Ennek bármely otthonban könnyű tároló helyet találni. Ha mégsem lenne, maradhat az idők végezetéig is a falon.

Akár jótékonysági célra is felajánlhatjuk. Az óvoda falán is jól mutathat egy ilyen képválogatás. Valószínűleg az óvónők is jobban örülnének egy ilyennek az alkalmak kapcsán, mint a sok felesleges virág és csokoládé halomnak.

A vászonkép készítés kifejezetten összetett tevékenység. Mielőtt belevágunk, nézzünk át minden tudnivalót a vászonfotóról. Ezekkel olyan rejtett információkhoz juthatunk, amelyek eddig csak az ezeket készítő szalonok számára voltak publikusak és nyilvánvalóak. A gyermekünk rajzait mi magunk is egyszerűen digitalizálhatjuk, a rajzokat egy képpé mi magunk is összeilleszthetjük. De ezekből montázst vagy kollázst készíteni már nagy feladat, így a műhely segítségét is kérhetjük. Rutinos kéz, szem lehet, hogy többet lát, és szebb eredményt hozhat ki belőle.

Kapcsolódó cikkek