Mitől lesz kényelmes a sarokgarnitúra?

Megosztás

Kevés kellemesebb érzést tudunk elképzelni, mint egy fárasztó nap után hazaérni és lehuppanni a világ legkényelmesebb sarokgarnitúrájára. Esetleg egy forró fürdő vetekszik vele, de haladjunk csak sorban. Honnan tudjuk, hogy a sarokkanapénk igazán kényelmes-e? Mire figyeljünk, mielőtt sarokgarnitúrát választunk?

A méret a lényeg

A lakás lelkeként is elhíresült kanapéknak az egyik fő ismérve, hogy legyen kellően komfortos és elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen elhelyezkedhessen a család. Mivel valószínűleg mindenki máshogy szeret ülni, feküdni vagy éppen helyezkedni, így nagyon fontos, hogy kellően méretes darabot válasszunk. Ez persze hely függvénye, hiszen hiába szeretnénk egy óriási, L alakú kanapét, ha nem tudjuk hova elhelyezni a lakásban.

Nonstop Bútornál találtunk egy ülőgarnitúrát, mely a maga 315x145x84 centiméteres nagyságával tökéletes választás egy népes családnak. Rendelhető megerősített szivaccsal, valamint ortopéd rugós matraccal is.

Bár nem is gondolnánk erre azonnal, de egy sarokkanapé jóval több ülőfelületet tud biztosítani mindenki számára, mint egy hagyományos kanapé, hiszen azokból a legnagyobb méret is maximum 3 személyes. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel komfortosabb, ha egyben ággyá alakítható sarok garnitúráról beszélünk, hiszen praktikus, ha mindenki elfér rajta, míg a gyerekek a képernyőre tapadva nézik a Harry Pottert. Sőt, a kutyának is marad hely, ami szintén nem egy utolsó szempont.

A matrac fontossága

Minden ülőgarnitúra esetében sarkalatos kérdés a matrac kiválasztása. Ha el szeretnénk kerülni, hogy a folyamatos használat következtében úgy nézzen ki a kanapénk, mint egy dombság, akkor érdemes a megerősített fajtát rendelni. Ugyanez igaz arra is, hogy ha állandó alvásra szánjuk, akkor nagyon kényelmetlen lesz annak, aki az állandó ülőfelület felőli oldalon alszik. Éppen ezért mindenképp válasszunk megerősített matracot, ha lehetőségünk van rá.

Milyen szövetet válasszunk?

Attól függően, hogy mire fogjuk használni a sarokgarnitúrát, nagyon fontos, hogy milyen anyaggal boríttatjuk be. Ez persze főleg a betöltött funkciótól függ.

Amennyiben csak nappali bútor funkciót tölt be, úgy a legjobb, ha bőr vagy műbőr huzatot választunk. Ennek a nagy előnye, hogy könnyen takarítható és általában tartós, ami gyerek és házikedvenc mellett nagyon praktikus. Vendégágyként nem lesz a legkényelmesebb, de néhány éjszakára igazán elviselhető a lepedő csúszkálása a felületen. Ha inkább fekhelyként szolgál, akkor praktikusabb a szövet borítás, mert kellemesebb rajta az alvás. Egyetlen hátránya, hogy ha bármilyen folt keletkezik a felületén, akkor nehezebb eltávolítani, mint a bőr huzatokról.

Kapcsolódó cikkek