„Léghajlítók” Társadalmi Célú Vállalkozások ösztönzése

Megosztás

A Generál Maximál Szociális Szövetkezet megvalósító szervezetként egy ingatlan beruházást végzett, melynek keretében egy irodahelység szociális helyiségekkel ellátva és egy előszerelő műhely került kialakításra a projekt zárásáig.

Társadalmi vállalkozásunk pályázatának célja, hogy foglalkoztatási potenciálját megerősítse, úgy hogy nem csak az üzleti, hanem a társadalmi szempontokat is ötvözi. A projekt a Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése GINOP-5.1.3.-16 felhívás, Széchenyi 2020 program keretében jött létre GINOP-5.1.3-16-2017-00086 azonosítószámmal. A program 46,58 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg Sajóvámos településén. 

A Generál Maximál Szociális Szövetkezet megvalósító szervezetként egy ingatlan beruházást végzett, melynek keretében egy irodahelység szociális helyiségekkel ellátva és egy előszerelő műhely került kialakításra a projekt zárásáig. 

A projekt elemei voltak a képzés, képzésbe ágyazott foglalkoztatás, továbbfoglalkoztatás, ingatlan beruházás, eszközbeszerzés, illetve szociális segítő munka végzése.  A fejlesztés eredményeként 7 fő hátrányos helyzetű munkavállaló került foglalkoztatásba az elsődleges munkaerőpiacon 1 fő munkavezető, 3 fő légtechnikus, 2 fő egyéb egyszerű építőipari foglalkozású, 1 fő irodavezetőt munkakörben.

A Generál Maximál Szociális Szövetkezet által Sajóvámos településén megvalósított GINOP-5.1.3-16-2017-00086 azonosítószámú „Léghajlítók” elnevezésű projekt elsődleges célja a hátrányos helyzetű térségben munka nélkül élő és mindennapi megélhetési problémákkal küzdő mély szegénységben élő emberek önfenntartásának elősegítése a nyílt munkaerőpiacon. Lehetőség biztosítása a szegénységben élőknek, hogy csatlakozzanak egy gazdasági, termelő tevékenységet végző közösséghez, ahol a munkában együttműködő partnerekkel együtt, előteremthetik a mindennapi megélhetéshez szükséges jövedelmüket.

Fejlesztés: Légtechnika- és szellőzőrendszer szerelési tevékenység végzése (TEAOR 4322). 3 fő légtechnikai rendszerszerelő, 2 fő anyagmozgató gépkezelője és 1 fő B. kategóriás jogosítvány képzését biztosította a támogatás. Továbbá projekt keretében ingatlan beruházás valósult meg, mely irodahelyiséggel, öltözővel, zuhanyzóval, étkező résszel rendelkezik. Szükséges volt egy olyan rész (Tároló megnevezésű épületrész) kialakítása, ahol a légtechnikai rendszer szerelési tevékenységnek számos előkészítő munkafolyamata történik. Pl.: szerkezetek tárolása, összeszerelése, gerincvezeték idomok, végek összeszerelése; beszerzett eszközök, gépek tárolása; munkafelvétel helye; megvalósítási helyszín. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek