Kocsis úgy megszokásból be akart szólni a szegedi, ellenzéki városvezetésnek, de véletlenül saját párttársait kritizálta – videó

Megosztás

Az egyik fő fideszes megmondóember ezúttal nagyon mellé lőtt. A jelek szerint még azzal sincs tisztában, hogy a szúnyoggyérítés hét éve a belügyminisztérium irányította katasztrófavédelem feladata, Pintér maga intézkedett erről. Kocsis le akarta húzni Szegedet, de ismét nem jól tudott valamit. Sebaj, ezt is elfelejtik az emberek, mint minden fideszes félremondást.

A zűrös városvezetésre és a sok szúnyogra panaszkodott Facebook oldalán néhány nappal ezelőtti szegedi látogatása után a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté.

Az RTL Híradójának megszólalt Kovács Tamás, Szeged gazdasági alpolgármestere, aki szerint Kocsis elfelejti, hogy a szúnyogirtást épp a Fidesz.kormány tette 2014-ben állami feladattá és a Pintér Sándor vezette Belügyminisztéirum a felelőse, illetve a katasztrófavédelem. Kovács szerint Kocsis Máté így voltaképpen a kormányt kritizálta.

Az RTL szerint Szegeden idén június 15-én jelentek meg a szúnyogirtó repülők, a gyérítést a város fizette. Egy héttel később a katasztrófavédelem is elkezdte a munkát.

A csatorna próbálta megtudni a Fidesztől, hogy a frakcióvezető tájékoztatta-e a katasztrófavédelmet arról, hogy sok a szúnyog Szegeden, de nem válaszoltak a kérdéseikre. A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte: Kocsis Máté őket nem tájékoztatta a szegedi szúnyoghelyzetről.

(Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek