Több ezer embert csaptak be csalók áloltópontokon, sóoldatot adtak be az ígért vakcina helyett

Megosztás

A dolog jó ideig működött is és dőlt a pénz, az lett a vesztük, hogy senki nem érzett semmilyen mellékhatást, ami egy idő után gyanús lett. A történet indiai, de bárhol megtörténhet.

Szervezetten folyt a csalás, egészségügyi dolgozókat is letartóztattak az indiai rendőrök az áloltópontokon. A csalók azon buktak le, hogy senki nem érzett mellékhatást.

Legalább tizenkét áloltópontot buktattak le a rendőrök Mumbaiban és a város környékén – írja a CNN a helyi rendőrségre hivatkozva. Ezeken a helyeken pénzért kínáltak koronavírus elleni oltást, de helyette semmitől nem védő sóoldatot adtak be. Legalább 2500 embert csaptak be, akik összesen több, mint 8 millió forintnak megfelelő pénzt adtak a semmiért.

A nyomozás az után indult meg, hogy néhányan, akik ilyen helyeken kaptak oltást, gyanúsnak találták az oltási papírjukat. Amikor elkezdtek kutakodni másoknál, akiket szintén ott oltottak be, nem is a dokumentumot találták a legfurcsábbnak, hanem azt, hogy senki nem érzett mellékhatást. Ez együtt már elég volt ahhoz, hogy feljelentést tegyenek, a rendőrség pedig kiderítette, hogy szervezetten folyt az oltásra jelentkezők átverése. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek