Nemsokára tavalyi fényében fog tündökölni a nyékládházi kutyabarát strand, A plázs

Megosztás

Nagy sikere volt tavaly nyáron a nyékládházi önkormányzat tulajdonában lévő nyílt vízi strandnak, A plázsnak, ezért is töltött el sokakat szomorúsággal, hogy idén még nem olyan formájában találták nyitva, mint egy évvel ezelőtt.

Arról már írtunk korábban a Borsod24-en, melyek azok a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei természetes fürdőhelyek, amelyek 2024-ben is várják a fürdeni vágyókat. A népegészségügyi hatóság közleménye alapján akkor még a Nyékládháza Önkormányzati Strand kellő számú minta hiányában nem minősíthető kategóriába került.

Pedig tavaly nyáron üde színfoltja volt a városnak és a megyének A plázs néven működő kutyabarát strand. A teürletet az önkormányzat bérbe adta egy cégnek az üzemeltetésre, amely elsők között kutyabaráttá alakította a strandot, majd különböző érdekes programokkal, például kutyaszépségversennyel, termelői vásárral vagy éppen pizzaversennyel színesítette a palettáját.

Az ügyben felkerestük az üzemeltetőt, hogy informálódjunk a stranddal kapcsolatos tudnivalókról.

“Megcsúsztunk a nyitással, később tudtunk hozzákezdeni a munkálatokhoz” – fogalmazott megkeresésünkre Halász Norbert. “Másodlagos probléma, hogy amíg tavaly alacsonyabb volt a víz szintje, úgy idén jóval magasabb. Több időt vesz igénybe az idei nyitás, de cserébe addig is ingyen engedjük be a fürdőzni vágyókat. Ha nem is teljes szervízzel, de a hét végén is várjuk a vendégeket, két hét múlva pedig már a vendéglátó egységek is nyitva lesznek.”

A plázs büszkélkedhet a legnagyobb megyei kutyás stranddal, és bizony tavaly rengeteg négylábú látogatott el hozzájuk a gazdájukkal együtt. Az üzemeltető hozzátette, évről évre szeretnék fejleszteni szolgáltatásaikat, és idén is lesznek programjaik.

Nemsokára ismét minden olyan lesz A plázson, mint tavaly (fotó: A plázs, Facebook)

(kiemelt kép: A plázs, Facebook)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek