Ciao Martin – olasz étteremmel bővül Miskolc gasztronómiai palettája

Megosztás

Pénteken egy új olasz étterem, a Ciao Martin nyitja meg ajtajait a nagyközönség számára Miskolc-Martinkertvárosban. A vadkovászos pizzák mellett nem maradhatnak el a kínálatból a különböző tésztaételek, de különlegességekkel is készülnek, hogy egy csipetnyi Olaszországot csempésszenek a vendégek tányérjaira.

Ráadásul Martinkertvárosban, a Kisfaludy Károly utca 38. alatt olyan vadkovászos pizzatésztából alkotják, amelyet előtte 48 órán át érlelnek. A hétvégétől akár mi is kipróbálhatjuk.

Habár a Ciao Martin Facebook-oldala szerint pénteken telt házzal fognak nyitni, szombatra még lehet asztalokat foglalni. Gecse Péter étteremvezető a Borsod24-nek elárulta, a tulajdonos, Makai András, több évnyi kísérletezést követően döntötte el, hogy megnyitja olasz éttermét.

“Egy szimpla hobbiból indult az étterem nyitásának gondolata, hiszen a gasztronómia, azon belül az olasz ételek közel állnak a tulajdonos szívéhez” – fogalmazott Gecse Péter. “Hosszú évek alatt lett kitapasztalva, mi az ideális recept egy jó pizzához, ami a sütőben készíthető el. Tudomásunk szerint ilyen eljárással nem készül pizza a városban, és mivel a minőségi alapanyagokból nem engedtünk, gyakorlatilag az összes feltétet Olaszországból szerezzük be.”

Az étteremvezető elárulta, mivel Miskolcot jól ismerik, tudják, hogy a rántott húsnak is benne kell lennie a kínálatban, persze egy kis olaszos beütéssel, így parmezános rántott szűzként lesz majd megtalálható az étlapon. Különlegességnek szánják a bárányból készült ételeket, ami egy toszkán raguleves valamint egy csülök formájában lesz megkóstolható, utóbbitól akár nagyobb sikert is remélnek.

Ciao Martin | Miskolc

Ciao Martin, Miskolc. 1,014 likes · 308 talking about this. Megpróbálunk egy csipetnyi Olaszországot csempészni Miskolc és ezen belül a Martin Kertváros életébe.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek