Az Európai Egyetemi Játékok után sem állnak le a fejlesztések a campus területén

Megosztás

Több épület is megújult az utóbbi időben a Miskolci Egyetem területén, köszönhetően annak, hogy Debrecen mellett Miskolc is otthont ad az idei Európai Egyetemi Játékoknak (EUG).

Amint arról a Borsod24-en is olvashattak már, júliusban Miskolc is vendégül látja a kontinens legjobb európai sportolóit, az EUG-re több ezer sportoló fog ugyanis a borsodi megyeszékhelyre utazni. Miskolc tíz sportágnak – férfi és női kosárlabda, férfi és női strandröplabda, vízilabda, sakk, judo, taekwondo, karate, kick-boksz – ad otthont, írja a minap.hu.

Ugyan több olyan helyszínnel is rendelkezik a város, melyek tökéletesen megfelelnek a versenyek helyszíneinek, komoly infrastrukturális fejlesztések is történtek.

Vadonatúj teniszközpont került megépítésre az Egyetemi Körcsarnok szomszédságában, amelyben négy darab fedett, kemény borítású teniszpálya mellett kettő fallabdapálya, valamint négy darab kültéri pálya kapott kialakítást, de a négy salak borítású pálya is felújításra került. A beruházás összege 1 milliárd forint volt.

Emellett egy négy pályából álló strandröplabda-centrum is megépítésre került, ahol szintén modern körülmények között lehet sportolni, és még konténeres öltözők is létesültek. Részben pedig az aszfaltot és a járdát is felújították a Egyetemvárosban.

Az EUG-t követően sem érnek véget a fejlesztések, megújítják ugyanis a szórakozóhely épületét valamint az egyetem éttermét is. Szintén rekonstruálni fogják az E/2-es, az E/3-as és az E/4-es kollégiumokat.

(kiemelt kép: minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek