A pórul járt barcikai Zsiga esete a rendőrökkel

Zsiga

Megosztás

Aki a magyar közutakon közlekedik, annak gyakori élménye, hogy olyan autókkal találkozik, melynek nemigen lenne helye a közutakon. Ez legtöbbször az autót körülvevő füstből látszik. Vagy a lerohadt alvázokból. Vagy mondjuk érdemes szétnézni abroncsfronton is a tükörradiálok országában.

Sajnos a magyarországi autópark állapota nem a legjobb, 2023-ban egy magyar autó átlagéletkora 15,8 év volt. Persze önmagában nem a kor a meghatározó egy autó állapotánál, találni sok jól karbantartott vagy felújított régi autót is, melyek megfelelnek az előírásoknak. És mindenkinek van egy története arról, hogy a „szomszéd” hogyan kente meg némi készpénzzel a műszakivizsga-ellenőrt, hogy át tudjon menni a vizsgán a gépjármű.

Persze ezek az előírások sokszor értelmetlenül túlszabályozottak. Ezt tapasztalhatta meg az a kazincbarcikai fiatal is, aki a Lidl parkolójában mosta le autóját, ami valóban nem egy mai darab, ellenben egy szépen karbantartott Zsiguli.

Láthatóan tunningolt, dehát valakinek ez a hobbija. Nemcsak látványra igényes, de belül is összerakott, nem rohad, pöpecek a felnik, a gumik 100%-osak.

Amikor a fiatal viszont a mosás után kigurult a forgalomba a fiatalember, máris leállították a rendőrök, akik láthatóan kiszúrták őt a parkolóban. Egyből műszaki ellenőrzést kapott, és mivel úgy látták, hogy a kicserélt sportkormány nem lett átvezetve a forgalmiba, az engedélyt azonnali hatállyal be is vonták.

Jogos volt? Az volt, mert a jog szerint jártakel. Fair volt? Ezt mindenki döntse el maga. Mindenesetre esélyesenkevésbé veszélyes egy ilyen jármű, mint egy harmincéves dízel kettes golf.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek