Megszökött a BAZ megyei gyermekotthonból egy fiú, akit a rendőrök megtaláltak és brutálisan megverték

Ha mindez nem lenne kellőképpen borzalmas, a megvert 17 éves fiút még magára is hagyták egy kietlen területen a fagypont körüli hőmérsékletben, cipő nélkül. Az ózdi rendőrkapitány azonban szerencsére arrafelé járt, neki köszönhetően pedig fel is göngyölítették a döbbenetes bűnügyet.

Tovább olvasom

Ózdon és környékén járt Pottyondi Edina, megdöbbent a BAZ megyei nyomortól

Látott pozitív példát is, ahol sikerült a magyar állam által teljesen cserbenhagyott és leszakadó területeken eredményeket elérni, de összességében megszámlálhatatlanul sok a segítségre és támogatásra szoruló gyermek, köztük rengeteg a szegregátumokban.

Tovább olvasom

Színes a borsodi nyári táborok kínálata

A Barlangoktól a csillagokig tábor (Forrás: Bükki Nemzeti Park)

Végre minden gyerek és tinédzser fürödhet a vakáció adta szabadság örömeiben. A szüleik viszont nem ilyen szerencsések, nekik kevés esetben adatik meg két havi szabadság. A nagyszülők vigyázó tekintete ekkor válik igazán fontossá. Emellett, aki teheti, egy-egy hétre nyári táborba fizeti be gyermekét, ahol változatos tematika mentén tölthetik el a nyár értékes perceit. Aki még nem döntött egy tábor mellett sem, kapja össze magát, mivel a létszámok gyorsan betelnek.

Tovább olvasom

Jelentős lépést tett Miskolc az átláthatóság és a részvételiség irányába

Néhány hónappal ezelőtt jelentette be Veres Pál polgármester, hogy létrehozták Miskolc beruházási térképét, a miMAPot. Ez egy jelentős lépés volt a város átláthatósága irányába, hiszen az érdeklődők könnyedén és gyorsan tájékozódhatnak a miskolci fejlesztésekről és azok állapotáról.

Tovább olvasom