Tavaly is elkapták a felsőzsolcai dílert, megint lebukott, hogy gyerekeknek ad el anyagot

Megosztás

A Miskolci Rendőrkapitányság újabb eljárást indított egy 45 éves felsőzsolcai férfi ellen, akit új pszichoaktív anyagokkal való kereskedéssel gyanúsítanak.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított június 7-ét megelőzően rendszeresen értékesített új pszichoaktív anyagokat Miskolc környékén.

Különösen aggasztó, hogy vevői között fiatalkorúak is voltak, ami súlyosbítja az ügy társadalmi vonatkozásait.

Ez nem az első alkalom, hogy a férfi a hatóságok látókörébe került. A Miskolci Rendőrkapitányság már 2023-ban is folytatott ellene büntetőeljárást ugyanilyen jellegű bűncselekmény miatt. Az, hogy a korábbi eljárás nem volt elegendő visszatartó erő, arra utal, hogy a probléma mélyebben gyökerezik, és komplexebb megközelítést igényel.

A rendőrség, látva a visszaesést és a folytatólagos bűnelkövetést, július 25-én úgy döntött, hogy keményebb fellépésre van szükség. Ennek eredményeként a gyanúsítottat nemcsak kihallgatták, hanem őrizetbe is vették, emellett a rendőrség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását is.

A rendőrség külön felhívta a figyelmet az új pszichoaktív szerek veszélyeire. Ezek az anyagok gyakran ismeretlen összetételűek és eredetűek, ami rendkívül kockázatossá teszi használatukat, a szerek élettani hatása kiszámíthatatlan, és fogyasztásuk akár halálos kimenetelű is lehet.

Az új pszichoaktív anyagok olyan vegyi vegyületek, amelyeket pszichoaktív hatásuk miatt fogyasztanak, nem szabályoznak az ENSZ kábítószer-ellenőrzési egyezményei, de hasonló egészségügyi és társadalmi kockázatokat jelentenek, mint az ismert ellenőrzött szerek. Gyakran ugyanazon kémiai osztályokba tartoznak, mint az ismert drogok (pl. opioidok, stimulánsok), de kémiailag eltérnek a szabályozott szerektől, így egészségügyi hatásaik lehetnek ismeretlenek.

Forrás: Police.hu. Képünk illusztráció.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek