Autóbuszjáratokkal kötnék össze a Felvidéket és Észak-Magyarországot

Megosztás

Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is érinti az az elképzelés, amely autóbuszjáratok indítását tervezi magyarországi és felvidéki települések között.

A Besztercebánya megyei és a Nógrád megyei önkormányzat autóbuszjáratok indítását szervezi a régiók között, erről Salgótarjánban a megyeházán tárgyaltak szerdán. A megbeszélésén részt vettek a Volánbusz Zrt. és a besztercebányai integrált közlekedési vállalat képviselői is, írja az MTI.

Magyar oldalon a nógrádi Balassagyarmatot, Ipolytarnócot, Salgótarjánt és Ceredet, valamint a borsodi Bánrévét, míg szlovák oldalon Rimaszombatot, Losoncot, Nagykürtöst és Tornalját érintenék a járatok. A tömegközlekedést két év alatt építenék ki, az első járatok legkorábban jövő tavasszal indulnának.

Arra, hogy milyen járatsűrűségre lehet számítani, és mennyibe kerül mindez, egyelőre nem tudtak válaszolni, a konkrét terveket őszre dolgozzák ki a szakemberek.

Gazdasági, kereskedelmi, társadalmi, kulturális, turisztikai kapcsolatok erősítése a cél, ehhez kulcskérdés a közlekedési infrastruktúra összekapcsolása, fogalmazott Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek