Négy barcikai is készülhet az Európa-bajnokságra

Megosztás

Kisebb csoda, hogy a magyar férfi U22-es röplabda-válogatott ott lehet a nyári Európa-bajnokságon, ráadásul a kazincbarcikai Vegyész RC-t három játékos és egy edző is képviselni fogja a hollandiai tornán.

Hétfőn kezdi meg a július 9-e és 14-e közötti kontinenstornára való felkészülést az U22-es válogatott, amelyben négy vegyészes is lehetőséget kap. A szövetségi kapitány ugyanis az élvonalban szereplő GreenPlan-VRCK vezetőedzője, Toronyai Miklós, aki egyben a felnőtt válogatott másodedzője is.

A Vegyészben játszók közül a 18 éves Cziczlavicz Dávid, valamint az egyaránt 20 éves Garan Bálint és Miklósi Sikes-Zétény kapott válogatott meghívót. Közülük a legfiatalabb Cziczlavicz az, aki már a VRCK-nak is kirobbanthatatlan tagja, az elmúlt idény egyik legjobbja volt a centerposzton játszók közül, aminek köszönhetően a felnőtt válogatottnál is számítanak rá.

“A kijutásnál volt egy kis szerencsénk, de nem érdemtelenül kerültünk Európa legjobb nyolc csapata közé” – fogalmazott megkeresésünkre Toronyai. “Minden mérkőzés ajándék lesz a számunkra, de szeretnénk letenni a névjegyünket. Többen is a felnőtt válogatottal készülnek hetek óta, bízom abban, hogy ez meg fog látszani a játékunkon. Az külön öröm, hogy a kazincbarcikai röplabdázást ennyien tudjuk képviselni egy Európa-bajnokságon, ez is mutatja, jó úton járunk a klubbal.”

A magyarok kemény csoportba kerültek, hiszen a házigazdák mellett a végső győzelemre esélyes lengyelekkel, és a mindig veszélyes spanyolokkal is meg kell küzdeniük.

(Kiemelt kép: Facebook/Hunvolley)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek