Ittas vezetés miatt körözték a bőcsi Mourinhot

ittas vezetés

Megosztás

Váratlan fejlemény a magyar labdarúgás világában: A rendőrség körözést adott ki Tóth László, a bajnokságból kieső Mezőkövesd korábbi sportigazgatója ellen ittas járművezetés miatt. De közben kiderült, az ügy már valószínűleg lezáródott.

Az 55 éves szakember ügyében június 12-én rendelték el a körözést. Tóth László, a Csakfoci.hu-val osztotta meg a történteket. Elmondása szerint az ügy még korábban történt: egy régebbi születésnapi mulatság után, másnap reggel indult útnak Miskolcról Kazincbarcikára, hogy covid-tesztet intézzen egy mezőkövesdi játékos ügyében. A szonda azonban 0,26 ezrelékes értéket mutatott nála, ami már bűncselekménynek minősül.

“A 0,25 ezrelék még csak szabálysértés lett volna, én pont egy kicsivel többet fújtam” – emlékezett vissza Tóth.

Az eset után fellebbezett az ítélet ellen, majd miután visszakapta a jogosítványát, nem figyelte tovább az ügy alakulását. Közben kiküldték a pénzbírság csekkjét a bőcsi lakcímére, de ő Miskolcon él, így nem tudta átvenni a leveleket. De a rendőrség ezt átvettnek tekintette, és ezért Tóth László körözését rendelte el.

“A tegnapi nappal azonban kifizetésre került a büntetés. A körözésnek vége. Köszönöm a reklámot, örülök, hogy forog a nevem” – tette hozzá kissé önironikusan Tóth László, aki idén nyáron, tíz év után hagyta el sportigazgatói posztját Mezőkövesden. A szakember jelenleg új kihívásokra vár a labdarúgásban, ajánlatokat vár.

Tóth László (Wikipedia)

Tóth László fiatalon játszott a Miskolci VSC, a Mád, a Honvéd Gáspár SE, a Hatvan FC, a DFC, a Sajóbábony, a Szerencs SE, a Rakamaz, az Encsi VSE, a Kisvárda, a Bőcs, a Halmaj, a Gesztely és a Tolcsva csapatában is. Az 1989–90-es szezonban a DVTK csapatában, ahol 16 mérkőzésen lépett pályára.

Edzői karrierjét 1996-ban kezdte a Bőcs utánpótlás csapatainál. 2001-től már a felnőtt keret mellett is tevékenykedett pályaedzőként, majd 2003-ban kinevezték a csapat vezetőedzőjévé. Ebben a szerepkörben kiemelkedő eredményt ért el, hiszen az NB II Keleti csoportjában ezüstérmet szerzett együttesével.

Sikerei nyomán a “bőcsi Mourinho” becenevet kapta a szurkolóktól.

2010-ben új kihívás előtt állt, amikor a DVTK szakmai igazgatójának nevezték ki. Rövid időn belül, még abban az évben, április 7-től májusig a diósgyőri csapat vezetőedzői tisztségét is betöltötte, később a Haladásnál és a Mezőkövesdnél dolgozott. Tóth rendelkezik az UEFA A licenszével.

Képünk illusztráció. Forrás: Pexels

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek