Borsodbótát továbbra is kommunista polgármester irányítja

Megosztás

A jó természeti adottságok és a biztonság Borsodbóta legnagyobb értékei a település marxista polgármestere, Gulyás János szerint, akit idén tizenkettedik alkalommal is újraválasztottak.

Amíg Miskolcon a Munkáspárt nem tudott elég szavazatot összeszedni ahhoz, hogy elinduljon a 2024-es önkormányzati választásokon, addig Gulyás János továbbra is élvezi a 800 lelket számláló település lakóinak bizalmát. Az önmagát marxistának, kommunistának tartó polgármester 1986 óta irányítja a települést, idén nagy csatában győzte le a függetlenként induló Tuza Csabát.

A különbség kettejük között 23 szavazat volt, és Gulyás ígéri, öt év múlva már nem fog újra elindulni a polgármesteri címért, nem fogják tudni rávenni a falu lakói, ahogy tették az utóbbi két alkalommal. Akik nem mellesleg elismerik, Gulyás mindent megtesz a településért annak érdekében, hogy az élhető legyen a minimális munkalehetőségek ellenére.

Az egykori bányásztelepülésen a bánya bezárását követően az emberek az ózdi kohászatban vállaltak munkát, majd amikor az is megszűnt, vagy elvándoroltak, vagy a faluban kezdtek dolgozni, ahol jelenleg a hivatal a legnagyobb munkaadó. A településen bölcsőde, óvoda, iskola és posta is üzemel, ellenben kocsma már nincs, ahol egykor Gulyást is felkérték tanácselnöknek.

“Mint minden borsodi faluban, nálunk is van roma kisebbség, de mi sem jellemzőbb rájuk, hogy amikor néhány éve, néhány máshonnan betelepült roma család tagjai balhéztak az utcán, a saját közösségükben tették őket helyre, hogy Bótán ez nem így megy” – mondta a Blikknek a polgármester. “S tényleg nem így megy, itt minden porta rendezett, takaros, a gyerekek tiszták, imádnak iskolába járni, az emberek előre köszönnek egymásnak, mosolyognak. Ha ehhez nekem van némi közöm, akkor már megérte.”

Borsodbóta valóban csodás helyen található a Bükk lankáinak ölelésében, és maga a falu is folyamatosan igyekszik fejlődni a lehetőségeihez mérten. Ennek köszönhetően van felújított temploma és csatornahálózata, de az utak is rendben vannak.

(Kiemelt kép forrása: blikk.hu/Pozsonyi Zita)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek