Rogán Antal egészen érdekes elszólása Varga Juditról, amikor az ügyészség témáját feszegették

Megosztás

Valóban némi bajt érezhet a Fidesz a Tisza Párt miatt, ha Rogán Antal hajlandó volt hosszasan nyilatkozni az egyik legegyértelműbben ellenzéki húrokat pengető portálnak. Ám magyarázkodásába több helyen is hiba csúszott. Továbbra is zajlik Varga Judit mosdatása, de Rogán egy mondatában inkább még rá is húzta a vizes lepedőt.

Igaz, nyilván az lesz majd a magyarázkodás magyarázkodása, hogy egyszerű nyelvbotlás történt. Nagyon sokakat háborít fel a mai napig az, hogy milyen régóta tartja porondon a kormányzati propaganda azt, hogy Magyar Péter titkos hangfelvételt készített Varga Judittal való beszélgetéséről, aki akkor még a felesége volt. Ebben Varga Judit bizony elképesztő törvénytelenségeket tár fel arról, hogy Rogán Antalék belenyúlhattak az ügyészségi iratokba és kihúzathatták magukat a nyomozati anyagból.

Külön érdekesség, hogy amikor február első felében erről a Borsod24 is beszámolt, akkor még Varga Judit volt férjeként hivatkozott mindenki Magyar Péterre, ám az azóta eltelt négy hónap alatt óriásit fordult a világ. Rogán pedig most a 444.hu-nak adott interjúban próbálta ismételten mosdatni Varga Juditot. Mert mindenki csak a titokban készült hangfelvételről beszél, hogy az milyen piszkos dolog, de valahogy a felvétel tartalma elkezdett erősen feledésbe merülni, pedig nevezhetjük botrányosnak az elhangzottakat.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a 444-nek adott interjút. Azt állítja, hogy nem vett részt abban a beszélgetésben, amiből később megszületett a Schadl-ügy vádiratából származó hírhedt idézet: „Tónival, Barbarával és Ádámmal”.

„Ha Judit ezeket komolyan gondolta, akkor finoman szólva alaptalan dolgokat állított” – mondta Rogán Antal a 444-nek adott interjúban.

Ezt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter arról a hangfelvételről mondta el, amit korábban még Magyar Péter hozott nyilvánosságra.

„De megkérdeztem erről utána, és azt mondta, hogy értsem meg, abban a szituációban már bármit elmondott volna, csak hogy szabaduljon a férjétől. Én ezt a magyarázatot elfogadom, főleg utólag, sok dolog ismeretében, amit a volt férjéről tudni kell” – mondta Rogán. Itt álljunk meg egy pillanatra, vajon mennyire elszólás az igekötő. Nem bármit mondott, hanem bármit ELMONDOTT volna. Akkor valójában Varga Judit csak ELmondta az igazságot a felvételen?

A portál által kiadott részletben szerepel még Rogán érintettsége a Schadl-ügyben is. A nyomozati anyag szerint ugyanis egy Grécs László nevű orvos arról beszélt, hogy 35 éves nagy üzletről beszélgetett „Tónival, Barbarával és Ádámmal”.

Erre a miniszter úgy válaszolt, hogy nyugodt a lelkiismerete, mert nem vett részt ilyen beszélgetésben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek