Még az idén megújul a sátoraljaújhelyi Borterasz

sátoraljaújhelyi borterasz

Megosztás

A közösségi funkciókat is ellátó Borteraszon korszerűsítési munkálatokat végeznek el, noha csak négy éve adták át a létesítményt.

Sátoraljaújhely egy 54 millió forintos pályázati forrásból fejleszti a világörökségi listán szereplő Ungvári pincesor és a Völgyszínház szomszédságában található, négy éve átadott, közel 300 fő befogadására alkalmas Borteraszt.

A fejlesztési munkálatok a nyári idegenforgalmi szezon után, még ez év folyamán megkezdődnek és várhatóan az év végére be is fejeződnek

nyilatkozta Szamosvölgyi Péter polgármester a Zemplén Médiacentrumnak.

Kiemelte, hogy olyan korszerűsítéseket hajtanak végre, amelyek még vonzóbb környezetet teremtenek a pihenni és szórakozni vágyók számára ezen a területen.

Dankó Dénes alpolgármester rámutatott, hogy a fejlesztések során kiemelt szempontot képez a Borterasz természeti értékeinek megőrzése, eredeti szépségének megóvása. A város egyre nagyobb szerepet szán a nyári programokban a Völgyszínháznak és a Borterasznak, ezért is lényeges, hogy az infrastruktúrát a növekvő igényekhez és a korszerű elvárásokhoz igazítsák.

Sátoraljaújhelyen a napokban adták át az üveg függőhidat, valamint egy wellness hotel alapkövét is letették.

Forrás: Zemplén Médiacentrum

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek