Lokálpatrióták és Fidesz-kutatás: “Egyedül Dr. Barkai Lászlónak van esélye a Fidesszel szemben”

Megosztás

Összefogás nélkül csak a választók bölcsessége akadályozhatja meg a Fidesz győzelmét Miskolcon. Két kutatás adatai is azt mutatják, hogy csak Dr. Barkai Lászlónak van esélye az ellenzéki polgármesterjelöltek közül. A többi jelölt érdemben nem rendelkezik győzelmi eséllyel. Erről a Lokálpatrióták adtak ki közleményt, konkrét adatokkal.

A Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményét változtatás nélkül közöljük, íme:

A három hete készült adatfelvételek után 2 héttel látott napvilágot az Index cikke, melyben a következőket adták közre: „Veres helyéért talán a legesélyesebb jelölt Barkai László Lajos helyi gyermekorvos. Index-tipp: hiába a széthúzás és a feleződés, Barkai László behúzza a várost.”

Az Összefogás Miskolcért két közvéleménykutatás adataihoz is hozzájutott, amelyek mindkét esetben azt mutatják, hogy a Fidesz-KDNP a szavazatok alig több, mint egy harmadával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az ellenzék akár könnyed győzelmet is arathatna Miskolcon. 

Kép 1

Azonban, mint közismert számos polgármesterjelölt osztja meg az ellenzéki tábort. Ezért csak úgy kerülhető el a Fidesz-KDNP győzelme, ha az ellenzéki választók alkalmazzák a TAKTIKAI SZAVAZÁS fegyverét. A taktikai szavazás azt jelenti, hogy a győzelemre esélyes polgármesterjelöltre és képviselőjelöltekre voksolnak. A két kutatás adatai egyértelműen alátámasztják, hogy a Fidesz jelöltjével, Tóth-Szántai Józseffel szemben egyedül Dr. Barkai Lászlónak és képviselőjelöltjeinek van esélye. Ha a választók kellő számban élnek a taktikai szavazás eszközével, akkor megakadályozható a Fidesz győzelme.

A képen szöveg, képernyőkép, szoftver, tervezés látható

Automatikusan generált leírás

Az egyik adatsort a Republikon Intézet készítette több adatfelvételre támaszkodva, a másik mérés a Fidesztől szivárgott ki. Mindkét közvéleménykutatás azt mutatja, hogy Dr. Barkai László mindössze néhány százalékkal van lemaradva Tóth-Szántai József mögött. A többi polgármesterjelölt, tehát Fintor Zsolt, Pakusza Zoltán, Varga Andrea, Dohány András és Lehoczki László érdemben nem tud beleszólni a polgármesteri cím megszerzésébe. A néhány százalék viszont behozható, ha a választók a szavazatukat nem az esélytelen jelöltekre adják le. 

Az adatok alapján kijelenthető, hogy Dr. Barkai László a legesélyesebb ellenzéki jelölt, Varga Andrea Klára és Lehoczki László esélytelen a polgármesteri cím megszerzésére, a rájuk leadott szavazatok lényegében elvesznek, a Fidesz visszatérését segítik.

A képen szöveg, képernyőkép, embléma, tervezés látható

Mivel a SZIVE, Momentum és a Jobbik nem volt hajlandó megegyezni annak érdekében, hogy teljesíteni tudjuk az ellenzéki választók akaratát, ezért arra kérünk mindenkit, aki meg akarja akadályozni, hogy a Fidesz visszavegye Miskolcot, hogy szavazzon a legesélyesebb polgármester-jelöltre, Dr. Barkai Lászlóra és az Összefogás Miskolcért (MSZP, DK, Párbeszéd, LMP) képviselőjelöltjeire” – írja a közlemény.

A jelek szerint ennyi múlik, hogy érvényesül-e a miskolciak akarata, vagy sem, az előzetes megegyezés ugyanis nem sikerült, pedig 2019-ben látványos sikert hozott az ellenzék számára az egyetlen jelölt egységes támogatása.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek