Fejlesztések: megújul Szirma és Martinkertváros is

Megosztás

Kétmilliárdot szánnak rá, a városvezetés stabil elektromos hálózat kialakítását, csapadékvíz elvezetést, úthálózat- és játszótér fejlesztést, valamint egy szabadidőpark létrehozását mutatja be új tervein.

Martinkertváros és Szirma folyamatban lévő és a közeljövőben várható átfogó beruházásairól tájékoztatta a nagyközönséget Veres Pál, Miskolc polgármestere és Cseléné Figula Edina, a városrész önkormányzati képviselője (Velünk a Város). 

Az elkövetkezendő néhány hétben és hónapban megvalósuló fejlesztésekkel kapcsolatban Cseléné Figula Edina elmondta, hogy nagy erőkkel szorgalmazza Martinkertváros és Szirma az Y-hídba torkolló fő útjának tehermentesítését. A képviselő szerint ugyanis a felújított és így már jól autózható útszakaszon nagymértékben megnőtt a forgalom. Az önkormányzati képviselő beszélt arról is, hogy indítványozta a Babits utca járhatatlan részének aszfaltozását, valamint a biztonságos közlekedés megvalósítása érdekében egyeztető tárgyalásokat folytat az önkormányzattal két gyalogos-átkelőhely felfestéséről is.

A polgármester tájékoztatójában elmondta, hogy a két városrész átfogó fejlesztése 4 milliárd forint összértékű, mivel azonban a teljes összeg jelenleg nem áll az önkormányzat rendelkezésére az a döntés született, hogy a TOP Plusz Program keretén belül 1 milliárd forintot szánnak a két városrész csapadékvíz-elvezetésének és úthálózatának fejlesztésére. Kiemelte: ez duplája annak az összegnek, amit Miskolc ebben az évben a város útjainak teljes rekonstrukciójára tudott fordítani. 

Veres Pál ismertette, hogy a program keretében, az említett 1 milliárd forint értékű forrásból több mint 10 utca újul majd meg kiegészülve a csapadékvíz elvezetéssel, de játszótér fejlesztés, illetve a Berekkert szabadidőpark létrehozása is a tervek között szerepel több mint 600 millió forintból. A polgármester megjegyezte, hogy a Bogáncs utca részleges felújítása már megtörtént, másik fele 600 millió forint ráfordítással újulhat majd meg szintén a TOP Plusz Program keretéből. 

A polgármester szót ejtett a Magyar Közút Nonprofit Kft.-hez tartozó Martinkertvárost Szirmával összekötő útról is, amelyet az ígéretek szerint a Magyar Közút Nonprofit Kft. teljes egészében újraaszfaltoz majd. Mint mondta, ennek megvalósulásáig a legszükségesebb javítások munkálatait már a héten elkezdik. További részletek a MInap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek