Vita a miskolci polgármesterjelöltek között

Megosztás

Ezen a héten csütörtökön 16 órakor az Erzsébet téren aPont Miskolc és a Borsod24 közös eseményén vállalkozószellemű polgármesterjelölteket kérdezünk saját programjukról. Gyere el te is kérdezz arról, ami leginkább érdekel.

A meghívásunkat Varga Andrea Klára (Függetlenek SZIVE – Jobbik – Momentum) és dr. Barkai László (DK – LMP – MSZP – Párbeszéd) fogadta el. A moderált beszélgetés során a jelölteknek lehetőségük lesz a programjuk rövid bemutatására és ezen felül vállalják, hogy előre nem egyeztetett kérdésekre is választ kell adniuk.

Az esemény megtervezésekor fontos szempont volt részünkről a közterületen való lebonyolítás, hiszen így lehet leginkább lehetőséget biztosítani arra, hogy a lakosság is fel tudja tenni az őt érdeklő kérdéseket a jelölteknek.

Természetesen a megjelenés lehetőséget szerettük volna megadni a Nép Pártján színeiben induló Lehoczki Spider Lászlónak, és a Fidesz által indított Tóth-Szántai Józsefnek is, ám ők ezzel nem kívántak élni. Előbbi SMS üzenetben tért ki a lakossággal való találkozás elől, míg utóbbi semmilyen módon nem is reagált a felkérésre.

A képviseleti demokrácia alapja a vita, a transzparencia, a választó és képviselője közötti személyes kapcsolat. Érdemes elgondolkodni tehát azon, hogy amennyiben egyes jelöltek semmilyen módon nem merészkednek az előre megrendezett kampányeseményeken túli, valódi párbeszédet biztosító szituációk terepére, akkor vajon hogyan fogják jogos érdekeinket képviselni a következő öt évben.

Beszélgetés a polgármesterjelöltekkel – Mi meghívtuk őket!

Event in Miskolc, Hungary by Borsod24 and 2 others on Thursday, June 6 2024 with 151 people interested and 53 people going. 13 posts in the discussion.

Alig egy hónappal ezelőtt Dohány Andrással beszélgettünk az Erzsébet téren, aki többek között programja legfontosabb elemeire is rávilágított és Miskolc legjelentősebb problémáira. Az eseményről készült videónkat ide kattintva tudja megnézni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek