Választások Miskolcon: ők a 13. kerület jelöltjei

13-evk-miskolc

Megosztás

Kevesebb, mint egy hét van hátra a választásokig, ezért a Borsod24 cikksorozatban mutatja be az egyes önkormányzati választókerületek képviselőjelöltjeit. A 13-as számú választókerületben 5 jelöltnek sikerült összegyűjtenie a szükséges ajánlásokat így ők mérkőzhetnek meg a körzet képviseletéért.

Vass Tamás József az Összefogás Miskolcért (Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület, MSZP, LMP, DK, PÁRBESZÉD) szövetség jelöltjeként indul az önkormányzati választáson. A kétgyermekes miskolci születésű helyi lakos, a DK-MSZP-Párbeszéd-LMP és a Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület képviselőjelöltje 2013 óta foglalkozik politikával és a várospolitikával. Jelenleg Miskolc önkormányzatánál dolgozik, emellett egy kisvállalkozásban társasházak közös képviseletét látja el. Bemutatkozójában elmondta, hogy fontosnak tartja a helyi kézműves vállalkozások támogatását, amelyek a város önellátását erősítik, leginkább a kistermelők és őstermelők. Ő is kiemelte a megfelelő rendvédelem szükségességét a városban, támogatja a Vasgyári Rendőrkapitányság áthelyezését az újgyőri főtérre, valamint a városi rendőrség fejlesztését.

Deák-Bárdos Mihály a Pont Mi Egyesület és a Fidesz-KDNP jelöltjeként indul a választáson. A 49 éves egygyermekes édesapa és Európa-bajnok, ötszörös VB ezüstérmes magyar birkózó a 2008-as pekingi olimpián nyolcadik helyezettként zárt. A miskolci születésű sportoló ezután hazatért Miskolcra, és a Diósgyőr versenyzőjeként folytatta sportkarrierjét, miközben a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Karán sportszervező-menedzser diplomát szerzett. 2019 óta a B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség elnöke, 2015 óta a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja. 2014-ben indult először az önkormányzati választáson, akkori 38% körüli eredménye elég volt ahhoz, hogy a 15-ös evk-ban nyerjen. 2019-ben a 14-es választókerületben indult el, és akkor is győzött, igaz, nem is volt jelöltje az ellenzéknek, mert Csontos Róbert visszalépett, így Deák-Bárdos könnyedén, 61%-kal tudott nyerni. Idei üzenete: Nehéz körzetnek erős emberre van szüksége! Ez utóbbit nemcsak sportolóként mutatta be, többször került kínos helyzetbe agresszív viselkedése miatt.

A 13-as választókerület Lyukóbánya, Lyukó völgy és Új-Diósgyőr területét fedi le nagyjából.

Tamás Attiláné A Nép Pártján jelöltje, a 13-as választókerület lakójaként a rendteremtés a kiemelt témája. Ennek fokmérőjeként az Újgyőri főtér állapotát nevezi meg, ezt a teret nevezi a biztonságos Miskolc szimbólumának, ami jelenleg nem adott, de szerinte a Lyukóvölgy is hasonló problémákkal küzd. Az ott élőknek biztosítani szeretné az infrastrukturális hátteret, hogy az ügyeiket ott is intézhessék a környékükön.

Nyitrai Attilát a Mi Hazánk Mozgalom indította a 13-as választókerületben. A Miskolcon született házas, jelenleg vagyonőrként dolgozó férfinak több szakmája is van, faesztergályos, épületburkoló, magasépítő technikus, jelenleg pedig politológiát hallgatok a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán. Programjának hangsúlyos eleme a közbiztonság kérdése, amit Nyitrai szerint a körzetében élők ingatlanjainak értékcsökkenése is mutat, ezért több térfigyelő kamerára és a kialakult no-go zónaszerű állapotok törvényes felszámolására lenne szükség a környéken.

Kondogogosz Konsztadinosz a Jobbik, a Momentum és a SZIVE jelöltjeként indul az idei választáson. Szakmája alapján férfi szabó szakmunkás, de járt közgazdaságtan szakközépiskolába is. 2015 és 2020 között a Miskolci Őzugró Kertbarátok Egyesület önálló jogi képviselője volt, 2019-ben és 2020-ban a Miskolci Görög Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. 2014-ben függetlenként a 15-ös evk-ban 1%-ot ért el.

13 - evk

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek