Közel 200 milliós fejlesztések a Felsőzsolcai Logisztikai Ipari parkban

Megosztás

Közel 200 millió forint értékben valósul meg fejlesztése a Felsőzsolcai Logisztikai Ipari Parkban. A “FIZ” Kft. a TOP-PLUSZ pályázatin nyert 199,69 millió Ft vissza nem térítendő támogatást az Európai Uniótól.

A projekt keretében az alábbi főbb tevékenységekre pályáztak, melyek egy része már meg is valósult:
• megvalósult az Ipari Park felé a 3. számú főút felőli kanyarodósáv (csomópont) kialakítása, amelynek a forgalomba helyezése is megtörtént, ezáltal biztonságosan történhet az ipari parkba a ki- és behajtás.
• beszerzésre került egy univerzális rakodó és takarítógép, melynek segítségével biztosítani tudjuk a terület karbantartását, többek között az utak takarítását, hótolását, jégmentesítését, a fűnyírást, s egyéb munkákat.
• a FIZ Kft számára egy telephely, egy un. “Bázisépület” megépítését is tervezik, amelynek a megvalósítása előkészítési szakaszban van, de reményeik szerint őszre elkészül.

A fenti feladatok elvégzésére közbeszerzéssel keresték meg a legmegfelelőbb vállalkozókat. A FIZ Kft. célja a projekttel, hogy a Felsőzsolcai Ipari Park logisztikai infrastruktúrájának fejlesztésén keresztül növelje az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő vállalkozások számát az ipari parkban és ezzel Felsőzsolca gazdasági növekedését is elősegítse. Céljuk továbbá, hogy az iparilag nem hasznosított területekre befektetőket csábítsanak, de a már betelepült, illetve újonnan betelepülő vállalkozások működési környezetét fejlesszék, piaci pozíciójukat, versenyképességüket javítsák.

A projekt eredményeként az Ipari Parkban működő, illetve letelepülni kívánó gyártó, beszállító, valamint feldolgozó és szolgáltató vállalkozások számára korszerű telephelyi feltételek állnak rendelkezésre, de a már jelenlévő vállalkozások szükségleteinek, szolgáltatási igényeinek kielégítése is hatékonyabbá válik, valamint nő az Ipari Park tőkevonzási képessége, ami növeli a gazdasági aktivitást a térségben. Ezeknek a fejlesztéseknek is köszönhető, hogy jelenleg is számos vállalkozás végez beruházási, fejlesztési tevékenységet az Ipari Parkban.

Felsőzsolca város gazdaságának fontos motorját jelenti a folyamatosan fejlődő Felsőzsolcai Ipari Park, mely zöldmezős beruházási lehetőséget biztosít 130 ha-on. A betelepülő vállalkozások jelentős szerepet töltenek be a foglalkoztatás, a kereskedelmi kapcsolatok, a közteherviselés területén. 

Jelenleg még vannak az ipari parkban kisebb-nagyobb szabad területek, amelyekre várják a befektetők érdeklődését. A szabad területek utánaz alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek:
Tel: 30/211-96-96 vagy 20/968-0353
Web: www.fiz.hu; E-mail: [email protected]

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek