Az Összefogás Miskolcért továbbra is válaszokat vár Varga Andreától

Megosztás

Hazugsággal vádolja Varga Andrea Klára Miskolc alpolgármestere és polgármesterjelöltje azokat, akik kérdezni mernek tőle, állítja az Összefogás Miskolcért szervezete. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a miskolciaknak jogukban áll tudni, hogy az alpolgármesterük a rábízott pályázati milliókat mire költötte.

A közlemény így szól:

“Kérdéseket fogalmaztak meg a múlt héten az Összefogás Miskolcért pártjai Varga Andrea Klárának, és arra kérték a polgármesterjelöltet, hogy tisztázza magát a miskolciak előtt. Varga Andrea Klára válaszadás helyett vádaskodás mögé bújt, a kérdéseket méltatlannak minősítette hozzátéve, hogy nem is kíván a jövőben bármi ilyennel foglalkozni.

Az Összefogás Miskolcért pártjai a múltban és a jövőben is kiálltak és kiállnak Miskolc átláthatósága, transzparenciája mellett. Miskolc feladata ugyanis a köz érdekének, a miskolciak jólétének a szolgálata, nem pedig magán családi, baráti érdekek kiszolgálása, a magánjövedelmek gyarapítása a közös vagyon gyarapítása helyett. Aki nem képes ezt az elvet vallani, nem képes elszámolni a miskolciak előtt, az nem alkalmas Miskolc vezetésére.  Ezért az Összefogás Miskolcért pártjai felszólítják Varga Andrea Klárát, hogy azonnal mondjon le Miskolc alpolgármesteri tisztségéről, és lépjen vissza a polgármesterjelöltségtől, mert alkalmatlan Miskolc városának és a miskolciaknak a képviseletére.

A mai napig nem tudjuk a válaszokat a következőkre:

4IM projektet, melyet Varga Andrea Klára alpolgármesterként irányított, számos anomália lengi körbe. Miért lépett ki több szereplő a projektből? Miért kezdeményezték a projekt menedzsment leváltását és a projektirányítás bizottság kezébe adását, melyet végül Varga Andrea elszabotált? Miért nem hozta nyilvánosságra a projekt teljes költéseit, pénzfelhasználását? Miért gondolják sokan azt, hogy a projekt nem érte el a kitűzött célját, és van esély rá, hogy visszafizetési kötelezettség állhat elő az EU felé? Miért lehetett 100.000 Ft/nap díjazása Marczis Mártának, a barátnőjének, aki maga mondta egy beszélgetésben, hogy a 4IM projekt kifizető helyként működött.

Miért nevezi magát civil jelöltnek, miközben korábban is és most is összesen 8 párttal indult el a választásokon? (MSZP, P, DK, Együtt, LMP, JOBBIK, Momentum, Mindenki Magyarországa Néppárt) Ilyennek gondolja az igazi civil jelöltet?

Azt nyilatkozza Varga Andrea Klára, hogy 2019-ben más volt a DK, mint most. Akkor nem értjük, miért ment el több ízben is Gyurcsány Ferenchez a támogatását kérni, először 2023-ben, másodszor 2024-ben Veres Pál lemondása előtt hetekkel, majd harmadszor Veres Pál lemondását követő napon? 

Miért utasította vissza Magyar Péter és a TISZA Párt azt a kérését, hogy támogassák őt mint miskolci polgármesterjelöltet?

Miért lengette be lemondását az elmúlt 4,5 év alatt több tucat alkalommal, miért támadta hátba Veres Pál polgármestert a civil barátai segítségével, akik miután ultimátumot adtak Veres Pálnak, meg is írták neki, hogy megvonják tőle a támogatásukat, ami elvezetett Veres Pál visszalépéséhez?

Miért helyezte a rokonait, barátait állásokba, felügyelőbizottsági pozíciókba, megbízásokba? 

Miért titkolt el 180 millió forintot Varga Andrea? Három magyar város, köztük Miskolc, mintegy egymillió eurót nyert el a 100 klímasemleges és intelligens város missziójában egy kísérleti projekt lefuttatására még év elején. A borsodi megyeszékhelynek ebből közel 180 millió forint jutott, amit a klímasemlegességre való átállásra fordíthat. Ez igazán jó hír, már csak azért is, mert közvetlen uniós forrás, és a pályázat célja is hasznos, jó ügy. Ezért is érthetetlen, hogy egy ilyen örömhírt miért is kellett hetekig titkolni a hivatalban?

Az Összefogás Miskolcért pártjai: Demokratikus Koalíció miskolci szervezete, az MSZP miskolci szervezet, a Párbeszéd Zöldek miskolci szervezete, az LMP, Magyarország Zöld Pártja miskolci szervezete.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek