Rekordkísérlet: három napon át sportolnak a Kazinczyban

Megosztás

Összesen 73 órányi folyamatos sportolással igyekszik rekordot dönteni a kazincbarcikai Pollack Mihály Áltanos Iskola Kazinczy Ferenc tagiskolájának sportegyesülete.

A jelenlegi rekord Magyarországon non-stop sportolás kategóriában 72 óra. Az idén 70. születésnapját ünneplő Kazincbarcika előtt is tisztelegve 70+3 óra nonstop sportprogramot hirdetett a Kazinczy Sportiskola, a program mögé pedig beállt az önkormányzat és városi sportegyesületek is – tudtuk meg Viszóczky Sándor tagintézmény-vezetőtől.

“Hetven féle sportág sportnemét sorakoztattuk fel, és aminek nagyon örültünk, hogy több mint ezerötszáz aktivitás mutatkozott a programjaink iránt” – tette hozzá Viszóczky, akitől megtudtuk, szerda reggel nyolc órától szombat délelőtt kilenc óráig tart az esemény.

Az első napon egyebek között aerobikozni, floorballozni, atletizálni, de még modellezni is lehetett. Csütörtökön olyan népszerű sportágak, mint a labdarúgás vagy a röplabda is képviseltette magát, de vízilabdázni és úszni is lehetett. Pénteken az éjszakai túrázás, a falmászás és a kerékpározás is választható, míg szombaton kézilabda valamint horgászat is szerepel a programban. Az eseménysorozatot egy közös zumba zárja.

Amennyiben sikeres lesz a kísérlet, úgy az a magyar rekordok jegyzékébe kerül be.

(fotók: Szeleczky Máté, kolorline.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek