BAZ megye: készpénzmentes fizetés hamarosan már a Volánbusz járatainak fedélzetén is

Megosztás

Régen várt szolgáltatásfejlesztés valósul meg hamarosan a Volánbusznál: idén szeptemberig  a társaság valamennyi helyközi járatának fedélzetén elérhetővé válik a készpénzmentes jegy és bérletvásárlás. Hamarosan országszerte megkezdődik a telepítésük. 

A Volánbusz 2023. január 30-tól február 26-ig 10 darab, Baja és Budapest között közlekedő autóbuszon vizsgálta a bankkártyás fizetés lehetőségét. (A projektre a hatékonyabb, integrált  utastájékoztatást, jegyértékesítést és forgalomirányítást lehetővé tevő ún. Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer keretében, a fedélzeti eszközök funkcióinak bővítésével került sor.)  

A tesztek kedvező tapasztalatainak köszönhetően június második felében immár megkezdődhet a készpénzmentes fizetés kiterjesztése valamennyi helyközi járatra, így  szeptember végéig összesen 5330 autóbuszra kerül fel a POS-terminál. 

A fejlesztés Pest megyében indul, és országszerte hetente közel 300 további járművön válik majd elérhetővé a készpénzmentes jegy- és bérletváltás. A terminálok természetesen  nemcsak bankkártya, hanem a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközök  (telefon, okosóra) használatát is lehetővé teszik. 

A MÁV-VOLÁN-csoport az utaskiszolgálás folyamatának gyorsulását és a működési költségek csökkenését is várja a szolgáltatásbővítéstől. A társaság bízik abban, hogy a fedélzeti elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket – közölte a Borsod24 szerkesztőségével a Volánbusz.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek