Választások Miskolcon: ők a 4. kerület jelöltjei

Megosztás

Kevesebb, mint két hét van hátra a választásokig, ezért a Borsod24 cikksorozatban mutatja be az egyes önkormányzati választókerületek képviselőjelöltjeit. A negyedik egyéni választókerület főként Miskolc déli területeiből, Görömbölyből Hejőparkból és Hejőcsabából áll. Az induló öt jelölt között szerepel több nyugdíjas aspiráns is.

A negyedik választókerületben indul Vargáné Oláh Mária az MSZP-DK-Párbeszéd-LMP, Berencsy Sándor Máté a Fidesz-KDNP és a Pont Mi Egyesület, Borkuti László a Független SZIVE, Jobbik, Momentum, Molnár István a Nép Pártján képviselőjelöltje, és Pokoraczki Péter független jelölt küzd meg a nemes feladatért.

Vargáné Oláh Mária az MSZP-DK-LMP-Párbeszéd képviselőjelöltje. A hatvanöt éves pedagógus végzettségű jelölt a Cuki Presszó üzemeltetője, két lánya és két unokája van. 1980 óta hejőcsabai lakos és elmondása alapján munkája és élete a városrészhez köti. Szeptembertől lenne nyugdíjas, de a városrész fejlődése érdekében harcba indul a képviselőségért. A Hejőcsabai Fiatalok Egyesülete alapító tagja, akikkel sokat dolgozott a Gárdonyi Művház teltházas közösségi térré fejlesztéséért. Önkormányzati képviselőként szeretné elérni az utak kátyúmentessé, az utak dugómentessé válását és hogy tömegközlekedéssel könnyebben juthassanak be a belvárosba és a távolabbi városrészekbe. Biztonságos játszótereket, rendezett parkokat és ápolt környezetet akar a körzetben. Minden korosztály számára érdekes, helyi közösségi foglalkozásokat szervezne.

Berencsy Sándor Máté a Fidesz-KDNP és a Pont Mi Egyesület képviselőjelöltje. Miskolci születésű és ott is élő lokálpatrióta húsz éve dolgozik pénzügyi, banki és biztosítási területen, közép- és felsővezetőként. 2022-ben alapított cége, a BerencsyKom Kommunikációs és Értékesítési Korlátolt Felelősségű Társaság, biztosítási ügynöki, brókeri tevékenységet lát el. Jelöltként célul tűzte ki Hejőcsaba és Görömböly száz járhatatlan útjainak rendbetételét. A három városrészre kidolgozott nyolcvan pontos fejlesztési terve alapján megoldaná a Bárczay, Futó, és Csaba vezér utcák parkolási gondjait, kijavíttatná a szalag utcai járdákat, megszüntetné az illegális szemétlerakást, rendbe tenné a tömegközlekedést, a művelődési házak programjait bővítené, optimalizálná az óvodák és iskolák környéki forgalmat és mindezekre megszerezné a forrásokat.

Borkuti László a Független SZIVE, Jobbik, Momentum képviselőjelöltje és a választókerület jelenlegi képviselője. 1956-ban született és 50 éve él a választókerületben. Művelődésszervező és könyvtárosi végzettséggel Pár évet Hejőcsabán dolgozott a Gárdonyi Művelődési Házba, majd könyv-kereskedelmi vállalkozásokban közép- és felsővezetőként. A rendszerváltozás után 20 évig saját tulajdonú gazdasági társaságok ügyvezetője, majd a Miskolci Városi Könyvtár igazgatója volt. Nyugdíjasként több civil szervezet tagja és aktivistája. Lakott a Bárczay-kertben lévő lakásban, majd a családjával 1986-ban új otthonukba, Görömböly városrészbe költöztek. Két lánya és négy unokája van, egy közülük a görömbölyi óvodába, és egy a helyi iskolába jár. Görömböly és Hejőcsaba városrészek képviselőjeként sok éves önkormányzati tapasztalatra tett szert. Kellő odaadással keresi mindig a forrásokat és a lehetőségeket, hogy a lakókörnyezet folyamatosan fejlődjön, ugyanakkor hangsúlyt fektet az itt élők naponta adódó problémáinak megoldására is. Elmondása alapján közéleti és közösségi emberként sokan tekintenek rá vezetőjükként, számtalan ötletet valósítottak meg közösen, és sok tervük kivitelezése van folyamatban, ezért a kampány ízű ígérgetések helyett elsősorban azok megvalósítására koncentrál.

A választókerületi térkép segítségével megtekintheti, hogy pontosan mely utcák tartoznak Miskolc 4-es számú önkormányzati választókerületébe (forrás: Nemzeti Választási Iroda)
 

Molnár István a Nép Pártján képviselőjelöltje Miskolcon született és ott is él a családjával. 1966-ban született, a Facebook profilja alapján Pataky István Szakközépiskolában végzett több szakmai képesítést szerzett, és jelenleg raktárosként dolgozik, több mint 20 éve a logisztikában. 1986-tól 16 éven át az LKM dolgozója volt a keleti erőműben először, mint karbantartóként, később, mint kazán gépészként. 2012-ben költözött a futó utcába a párjával. Három felnőtt gyermeke és 8 unokája van. Elgondolkodott, miért nincs úgymond” civil “ember delegálva soha csak politikusok vagy csak értelmiségiek, szerinte úgy gondolják, mit keresne ő ott majd ők meg mondják mi a jó nekünk. Úgy véli sokszor többet ér a józan paraszti ész, mint három diploma. Az ő szavaival élve Hejőcsaba rég volt ennyire a béka segge alatt, nincs gyógyszertár, cukrászda, dohánybolt vagy normális közösségi tér. Úgy látja, Miskolc kertvárosias része sem kivétel a város megannyi problémája alól. Az utak állapotjavítása, a szolgáltatásokhoz való hozzáférés, a forgalomszabályozás, a tömegközlekedés mind-mind megoldandó feladat. A megoldás pedig nem a politikusok műhelyeiben születik meg, hanem a szakemberek asztalán. Ezért fogadta el Lehoczki-Spider László felkérését, hogy szakmai csapatának részeként helyezze új alapokra Miskolcot. A választókörzetek függnek Miskolc egészétől. Ha a Városháza jól gazdálkodik, jut pénz az életminőség javítására. A forrásokat ne felélje Miskolc, hanem teremtse. Ebben lesz partner, s abban, hogy a megtermelt javakból méltó módon részesüljön Görömböly és Hejőcsaba is.

Pokoraczki Péter független képviselőjelöltként vág neki a megmérettetésnek, negyvenhat évesen. Nagyszülei és szülei is Görömbölyi születésűek, de ő már Hejőcsabán született, majd két éves korától él Görömbölyön. Oda kötik a rokonok, barátok, a családja. Gyermekei is oda jártak óvodába, jelenleg a helyi iskolában tanulnak. Célja a lakosság és az önkormányzat közötti jó kommunikáció fenntartása, mert a felmerülő problémákat csak így, együttműködve tudják megoldani. A borzasztó állapotú utak minőségén javítana Például ilyen a Dapsy utca, Szabó Ervin, Bacsinszky, Esztergályos, stb. A helyi sportpályán karbantartást, hálók cseréjét, az aszfalt felújítását, ívó kút kialakítását, műfüves pálya létesítését szeretné elérni. Rendbe tenné a teljes patakpartot és a belső árkot, rendszeresen nyíratná a füvet. Korszerűsítené, és folyamatosan rendben tartaná a játszóteret is. Támogatná a helyi polgárőrséget, karbantartaná a pincesort, minél több kulturális eseményt szervezne, ez által közösséget építene. Támogatná helyi iskolát és óvodát. Hejőcsabán a garázsok elől télen eltakarítása a havat, ősszel elvitetné a lakosság által összeszedett leveleket. Ott is felújíttatná és karbantartatná a játszóteret.

Miskolc negyedik választókerületének képviselőjelöltjei a Nemzeti Választási Iroda oldalán

Amint megírtuk, a Munkáspárt jelöltjeinek ajánlásgyűjtése egy tragikus haláleset miatt abbamaradt, a Kutyapártosok pedig visszaléptek a jelöltségtől. A választókerületben Kóródi Péter és Molnár Erzsébet indult volna a színeikben,továbbá Gábor Ferenc a Mi Hazánk kerületi embere sem indulhat jelöltként, így egyik szervezetet se találják meg a miskolci negyedik választókerületben az önkormányzati szavazólapokon.

Ha kíváncsi Miskolc többi választókerületének képviselőjelöltjeire is, itt találja meg őket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek