Hamarosan kihelyezik a virágfákat a belvárosba

Megosztás

Idén is virágba borul Miskolc belvárosa. A korábbi évekhez hasonlóan, május végén, június elején kihelyezik a virágfákat.

Megfelelő időjárás esetén, május 29-én (szerdán) 8:30-kor megkezdődik a belvárosi virágfák kihelyezése. A Széchenyi utca teljes hosszán – a Városház tértől az Ady hídig – 22 db, a korábbi években már megszokott virágtartó állvány, ún. virágfa kerül ki.

A több emeleten elhelyezett duplafalú edényekben csüngő, terülő és egynyári virágpalánták vegyesen kerülnek beültetésre, ezek között futó muskátli, petúnia, szúnyogűző, dísz batáta, jegecske, bársonyvirág és mézvirág is van. 

A palánták előállítását és beültetését az Északi ASZC Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola végezte, a szállításban pedig a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. működik közre. A palánták beültetését a tanulók és oktatóik már május elején elvégezték, azóta az intézmény tankertészetében gyökeresednek a növények, hogy megfelelő virágdísszel és gyökérzettel átszőtt edényekkel minél ellenálóbban kerüljenek ki a virágdíszek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek