Miskolciak, felismerjük, mit is látunk a képen?

Megosztás

Akik nem tősgyökeres miskolciak, valószínűleg nem éppen a legegyszerűbb feladvány, de azért kitalálható. A cikkben további képek is találhatók, valamint az előtte-utána állapot is.

Aki látta ezt még ilyen állapotában, amikor a kép készült, annak bizony már 50 évesnek is el kellett, hogy múljon. Ez a nagyon szép, szőlős, vidékinek látszó terület az avasi lakótelep egykori helye, még az építkezés előtt nem sokkal. Már láthatóan nem az eredeti állapotát látjuk, hiszen az építkezés alapvető infrastrukturális része már megkezdődött

Tehát akik arra szavaztak, hogy ez az Avas még a panelházak építése előtti hetekben, azok jól tudták. Ilyen volt előtte, és láthatjuk, milyen mostanában.

Forrás: Mit Miskolc adhatott, Szojka Ágnes, Miskolc a múltban csoport

A lakótelep ma 10 448 lakásával Miskolc legnagyobb és az ország egyik legnagyobb lakótelepe lett. Építése sok időbe telt, 1973-ban kezdték és 1985-re fejezték be a III-as ütemet. Íme egy kép a rendszerváltás előtti időszakról. Nemcsak Avas. Ha pedig további képekre és képsorokra vágyunk a régi időkből, IDE KATTINTVA olvashatják korábbi cikkünket, illetve megtekinthetik a korabeli videót és fényképeket is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek