Megduplázott férőhelyszámmal adták át a felújított miskolci bölcsődét

Megosztás

Most már közel 170 kisgyermek befogadására alkalmas a Heim Pál Bölcsőde. A miskolci önkormányzat 860 millió forintot fordított a beruházásra.

Korábban a hat szárnyból álló komplexumnak csupán a felében működött bölcsődei nevelés – adta hírül a Minap.hu. Az elvégzett infrastrukturális és gépészeti beruházásoknak köszönhetően mostanra azonban a teljes épület megújult, így a maradék három szárny is funkciót kapott a Kassai utca 19. szám alatti intézményben. A férőhely-bővítést és az energetikai felújítást két uniós projekt keretén belül valósították meg.
 
A beruházásra eredetileg 616 millió forintot nyertek el, a kivitelezési munkák során több esetben előre nem látható problémák merültek fel, amelyeket pótmunkaként végzett el a kivitelező. Ilyenek voltak például az épület vízszigetelési munkái vagy a repedt falak statikai megerősítése, illetve az időközben szükségessé vált aljzatbetonozás. Ezekre a munkákra többlettámogatást ítéltek meg csaknem 164 millió forint értékben.

A felújított bölcsőde átadásán a műszaki paraméterek ismertetésén túl Veres Pál emlékeztetett: amikor a városvezetés az uniós operatív programokat elindította, végig az lebegett a szemük előtt, hogy azok egyértelműen a miskolci lakóközösségek javát szolgálják. A polgármester egyúttal felidézte a Gondoskodó Miskolc elnevezésű programot is, mely ugyancsak zászlajára tűzte a város szociális hálójának megerősítését.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek