„Ehhez azért kell pofa” – még mindig az Újpest elleni diósgyőri vereségről

Megosztás

Még mindig téma a Diósgyőr kiütéses veresége az Újpest ellen.

A Diósgyőr és az Újpest mérkőzéseinek kimenetele, különösen a nemrég történt 7-0-ás diósgyőri vereség, sokakban felvetette a formaingadozás mellett a bundázás gyanúját is. A témával az Unibet podcastja, melyben Hrutka János egykori labdarúgó, Militár Iván futballszakértő és Pónácz András sportújságíró vitatták meg, mi is állhat a szokatlan eredmény hátterében. De nem ez volt az egyetlen furcsa eredmény, mert a következő fordulóban a DVTK a bajnok, február óta veretlen Fradit megverte, míg a MOL által nemrég megvásárolt Újpest a Kecskeméttől 3-0-ra kapott ki odahaza.

Vajon a DVTK kisegíthette az Újpestet a 7-0-s vereséggel, hogy biztosan az első vonalban maradjon a fővárosi klub?

Aranyosi Péter humorista például ekképp kommentelte a történteket a mérkőzést követően:

„Nagyon örülök, hogy a vállalati érdekcsoportok csatáját az Újpest megnyerte. Hatalmas bunda volt! De ezt lehet finomabban csinálni. Értem én, hogy a lényeg, az Újpest maradjon bent az első osztályban, viszont diósgyőri szimpatizánsként azt mondom, a közönség így nagyon hamarosan eltűnik majd.”

Hrutka azt vetette fel:

„Amit az elmúlt időszakban láttunk a magyar bajnokságban, az több mint bicskanyitogató”.

A sportelemzőként dolgozó volt válogatott labdarúgó szerint ha valaki ránéz az Újpest alacsony színvonalú teljesítményére a Kecskemét elleni mérkőzésen, akkor jogosan merülhet fel benne gyanú, hogy az előző meccsen nem minden történt véletlenül. Például hogy miért mondta a diósgyőri edző azt, hogy a bentmaradás biztosítása után olyan játékosokat akar játszatni, akik kevesebb időt tölthettek a pályán a bajnokság addigi részében. Majd a kiütéses vereséget követően megint a régieknek szavazott bizalmat, és le is győzték a Ferencvárost.

Közben pedig az utolsó előtti helyen álló Kisvárda, amelyiknek még lett volna esélye az első osztályra, mivel jó formában van, sorra nyerte a meccseit, és akár az utolsó fordulóra maradhatott volna a döntés arról, melyik osztályban folytatják a jövőben. Hiszen legyőzték az élbolyban szereplő Fehérvárt, döntetlent játszottak a bajnok FTC-vel, miközben az Újpest mélyrepülésben van – ennek fényében különösen gyanús a 7-0-ás győzelmük.

Újpest FC – DVTK | 7-0 | (4-0) | OTP Bank Liga | 31. forduló | MLSZTV

2024.05.04. OTP Bank Liga, 31. forduló Újpest FC – DVTK | 7-0 | (4-0) | összefoglaló Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

A DVTK szurkolói mindenesetre azonnal reagáltak is, hogy nem kívánnak asszisztálni a magyarázkodáshoz, az ultrák így nyilatkoztak:

„A legkevesebb, amit minden DVTK szurkoló megérdemel, az a felelősök azonnali elszámoltatása és a klubtól való mihamarabbi eltakarítása. A csapattól kezdve az edzői stábon keresztül, a mindehhez asszisztáló klubvezetésig FELELŐSÖKET AKARUNK! A DVTK címere, a DVTK szurkolók nem ezt érdemlik!”

Militár Iván azt mondta a Diósgyőr-Fradi 2-0 után, hogy az elmúlt két hétben a Diósgyőr nevetséges színjátékot nyújtott. Sajnálja a vezetőedzőt és a szurkolókat is, és úgy véli, hogy az Újpest elleni teljesítmény hátterében meghúzódó okokról nem ő tehet, a vezetőedző feje fölött zajlott a döntés. Szerinte elfogadhatatlan az Újpest elleni 7-0-s vereség, mert úgy véli, az Újpest egy katasztrofálisan gyenge csapat, míg a Diósgyőr egy héttel később megveri a Ferencvárost. Mindez komolytalanná teszi az NB I-et.

Hrutka véleménye ugyanilyen lesújtó volt. Szerinte minden edzőnek joga van eldönteni, hogy kiket játszat, és kiket nem, de ezt a kommunikációt mindenkinek az arcába tolni, „na ehhez azért kell pofa”.

A beszélgetésben szóba került az is, hogy Orbán Viktor gyerekkora óta szurkol az Újpestnek, azt sejtetve, hogy a lila-fehérek nem eshetnek ki, az sem lehet véletlen, hogy a MOL megvásárolta a klubot.

Eközben a miniszterelnök ezt posztolta ki a napokban borsodi látogatása során.

A podcast megtekinthető és meghallgatható itt.

Dzsudzsák most is válogatott formában van?! | Piros Fehér Zöld | S03E42 | Unibet

Joggal alakult ki lesújtó vélemény az OTP Bank Ligáról? Miként alakult az utolsóelőtti forduló? Miért elgondolkodtató a DVTK szezonvégi teljesítménye? A pénz adott, de mit várhatunk szakmai téren az Újpest frissen kinevezett vezetőitől? Június 7-én kell leadni az Európa-bajnokságra a végleges, 26-os keretet az UEFA-nak, kiket jelölnénk a középpályára?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek