Petíciót indított egy miskolci nő a Szent József temető állapotai miatt

miskolci Szent József temető

Megosztás

Évtizedek óta elhanyagolt a sírkert, ezért nyílt levélben szólította fel Pappné Bodolai Rita az általa megnevezett felelősöket és arra kéri az embereket, gyakoroljanak nyomást a felelősökre, hogy változzanak az áldatlan állapotok.

Az aHang felületén lehet csatlakozni ahhoz a kezdeményezéshez, mely a miskolci (Muszkás) Szent József temető jelenlegi riasztó és aggasztó állapotára mutat rá. Az petíciót Pappné Bodolai Rita indította, aki szerint az évtizedek óta fennálló elhanyagoltság és biztonsági hiányosságok sürgető intézkedéseket kívánnak. A kommunális hulladék felhalmozódása és az elmaradt területi gondozások miatt a temető gondozatlansága ijesztő méreteket öltött. A kerítés hiánya miatt a temető nyitott és átjárható, ami nemcsak a látogatók, de az ott nyugvók nyugalmát is veszélyezteti. Az egyre gyakoribb rongálások, illetve az illegális tevékenységek jelenléte tovább súlyosbítja a helyzetet. Emellett a kóbor kutyák jelenléte is fenyegetést jelent a látogatók biztonságára nézve.

A petíció indítója megszólítja a temetőgondnokot, a plébánost és a területért felelős egyházkerületet, hogy változtassanak a méltatlan helyzeten, ehhez toborozva társakat, akiket arra ösztönöz, hogy vegyenek részt a közösségi felelősségvállalásban és tegyenek lépéseket a temető állapotának javítása érdekében.

Pappné úgy érvel, hogy fontos az elhunytak emlékét tiszteletben tartani és biztosítani számukra a méltó nyughelyet. Az aktív részvétel és közösségi együttműködés lehetővé tenné a pozitív változásokat a temető környezetében azzal, hogy sok aláírással nyomást lehetne gyakorolni az illetékes hatóságokra, hogy sürgősen intézkedjenek a problémák megoldása érdekében, hogy a miskolci Szent József temető ismét méltó hely legyen az elhunytak és a közösség számára.

A nő nem először hívta fel a figyelmet a méltatlan állapotokra, de most petíciót is indított az ügy érdekében, mely itt olvasható és írható alá.

Fotók: Pappné Bodolai Rita Facebook-bejegyzése

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek