Idén is rengetegen látogatták meg a miskolci temetőket az elmúlt napokban

Megosztás

Az október legvége és november első napjai mindig az emlékezéssel, a temetőbe látogatással telnek. Most a szerda különösen zsúfolt napnak bizonyult a keddi nagy esőzések miatt.

Idén is rengetegen látogatták meg a temetőket, hogy ott virággal, koszorúval, mécses gyújtásával emlékezzenek elhunyt szeretteikre.

Mint az október utolsó napjaiban már jól érzékelhető volt, megnövekedett gépjármű- és gyalogosforgalomra kellett készülni november 1-jén a Búza tér, valamint a városban található temetők környezetében – írja a Minap. Erre számított a város is: a Városgazda üzemeltetésében lévő felszíni, fizetős várakozási területeken és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes volt a parkolás. Szerdán az MVK autóbuszai és villamosai néhány kivételtől eltekintve a munkaszüneti napokon, illetve ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekedtek.

A rendőrség korábbi évi tapasztalatai azt mutatják, hogy ilyenkor gyakrabban fordulnak elő gépkocsifeltörések, kerékpárlopások a temetők környezetében, illetve többször történik, hogy a sírokról ellopják a virágot, koszorút vagy kegytárgyat, esetleg az őrizetlenül hagyott táskát. Ebben az időszakban zsúfoltabbak lehetnek a tömegközlekedési eszközök, ahol különösen figyelni kell értékeink megóvására, a zseblopások elkerülésére – figyelmeztetett néhány napja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek