Útmutató a megfelelő gyerekmatrac kiválasztásához

Megosztás

Tudtad, hogy egy új kutatás szerint az alvás rossz minősége negatív hatással van a gyermekek szürkeállományára és az érzelmi intelligenciájára? Két év alatt közel tízezer, kilenc és tíz év közötti gyermek vett rész többszörös MRI-n és kérdőíves teszteken, méghozzá különféle csoportokba osztva, hogy a szociokulturális eltérések kiküszöbölhetővé váljanak.

A tudósoknak pedig ebből sikerült bizonyítaniuk, hogy azok a gyerekek, akik az ajánlottnál kevesebbet alszanak, kevesebb szürkeállománnyal rendelkeznek. A jó alváshoz kell viszont egy jó matrac is: ez a Csingiling Gyermekbútor gyerekmatrac kínálatából is beszerezhető.

Kiderült a kutatásból az is, hogy a rossz alvás a lurkók memóriájára, az intelligenciaszintjükre és az általános jóllétükre is hatással van, amelyek összefüggésben állnak a későbbi sikerességgel.

Ezért is javasolnak az orvosok a gyerekeknek kilenc-tizenkét órát éjszakai pihenésre, az életkoruktól függően. A probléma viszont az, hogy sem a felnőttek, sem a gyerekek nem alszanak eleget, amelynek a két legfőbb oka a rohanó életmód és a nem megfelelő matrac választása.

Matracok 0-3 éves korig

Ebben az életkorban fontos, hogy egy olyan keménységű matracot válassz, mint amilyen például a fent említett webáruházban is kapható, kiságyba való szivacsmatrac a Berry Babytől. Ez ugyanis megfelelően megtámasztja a baba gerincét, amelynek köszönhetően erősödni tud az izomzata és a csontozata.

Matracok 3-13 éves korig

A gyerkőcnek ebben a korban még elég egy úgynevezett alapmatrac. Fontos azonban, hogy ez alacsonyabb legyen, mivel valószínűleg még leesésgátlót is terveztek majd tenni az ágy szélére.

Ami pedig a keménységét illeti, mivel a gyermekek ebben a korban még nagyon gyorsan nőnek, ezért a gyermekgyógyászok közepesen kemény vagy kemény matrac vásárlását javasolják a számukra. A legideálisabb választást egy egyszerűbb hab vagy rugós gyerekmatrac jelenti, amely több rétegből áll.

Zónás matracok

Bár zónás matracok, legyen szó akár hab- vagy táskarugós típusról, idomulnak az emberi test formájához, de azt fontos leszögezni, hogy a felnőtt emberek súlyához és magasságához lettek tervezve, és nem a fentebb említett 3-13 éves korosztály számára.

Matracok 13 éves kor fölött

Ha a gyerkőcöd már belépett a kamaszkorba, akkor a testfelépítése és a súlya szerint kell matracot választani. A legalkalmasabbak talán a rugós és a habmatracok, de igazából bármelyik minőségi felnőtt matrac is jó megoldást jelenthet számukra, köztük a fentebb említett zónás modellek is.

Reméljük, hogy a fentebb leírt információkat megfogadva sikerül majd rálelni arra a modellre, amellyel garantálni tudod a gyerkőcöd megfelelő pihenését. Abban az esetben, ha mégis lennének még kérdéseid, akkor fordulj nyugodtan a Csingiling Gyermekbútor webáruház munkatársaihoz, akik készséggel segítenek majd neked!

Kapcsolódó cikkek