Újabb megrázó részletek derültek ki a miskolci pályaudvarnál történt gyilkosságról

Megosztás

A szombat hajnalban történt bűncselekményről eddig még nem sok részletet árultak el a hatóságok, de hétfőn többek között az is kiderült, hogy jól ismerhette későbbi gyilkosát az áldozat.

A Borod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságon megtartott sajtótájékoztatón Miskolczi István r. ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Dr. Korpás Lajos r. alezredes a Vizsgálati Osztály vezetője ismertette a nyomozás részleteit, többek között azt, hogy a gyanúsított 2024. május 3-án 20 óra előtt Miskolcon, a Tiszai pályaudvaron ismerkedett meg a 48 éves nővel.

-A biztonsági kamerák felvételei szerint a szombaton a miskolci Tiszai pályaudvar mellett holtan talált nő nem sokkal a meggyilkolása előtt még kézen fogva sétált a későbbi gyilkosával a peronon, sőt, szexuális aktust folytatott egy 26 éves cseh férfivel, aki ezután elvágta a torkát – ezt már Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője mondta a 24.hu megkeresésére.

A környék biztonsági kamerái által készített felvételekből kiderült az is, hogy a gyilkos és áldozat a tragikus események előtt kézen fogva sétált a peronon.

A körözés kiadásától számítva mintegy két óra alatt azonosították, majd elfogták a rendőrök a gyanúsítottat egy heves megyei benzinkúton. Felismerésében a jellegzetes hajviselete és pólója segített, közölte a rendőrség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállított férfi – aki már évek óta, Európa országait járta céltalanul – beismerő vallomást tett, de tettének indítékára nem adott magyarázatot. A főkapitányság a férfit őrizetbe vette, és kezdeményezték letartóztatását, közölte a rendőrség.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek