Ma már a kopó réteg is felkerülhet Ózdon a Bolyai Farkas útra

ózdi útfelújítás

Megosztás

Múlt pénteken elindult a Bolyai Farkas út felső szakaszának aszfaltozása. Az előkészületek már korábban megtörténtek, azonban a TV-torony cseréje miatt csak mostanra várták meg a munkák elkezdését. Hétfőn már a kopó réteget tervezik felvinni az útra.

A munkagépek zaja zavarta meg a Drótos hegy csendjét Ózdon, de ez most inkább örömet jelent, mint bosszúságot: hosszú idő után ugyanis nekiláttak a Bolyai Farkas út felújításának. Az útszakasz rendkívül népszerű a kirándulók és családok körében, ezért az arra irányuló forgalom is jelentős. Az út minősége azonban megnehezítette a közlekedést. Az útjavítást eredetileg már 2022 nyarán tervezték, azonban a torony környéki munkálatok miatt ez eddig nem volt lehetséges.

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere és Csák Árpád területi képviselő is ellátogatott pénteken a munkálatok helyszínére.

„Az egyik legtöbbeket érintő utat sikerült leaszfaltozni, ez pedig a Drótos hegyre vezető út. Több százan érkeznek ki hétvégente a szabadidejüket eltölteni és az út minősége tarthatatlan volt. Már évekkel ezelőtt elterveztük és félre is tettük az összeget az út felújítására. Azonban meg kellett várnunk amíg az Antenna Hungária Kft. lecserélte a TV-tornyot, hogy ne tegye tönkre rögtön az új utat. Úgyhogy most eljött az idő, és már húzzák is az aszfaltot” – nyilatkozta a polgármester.

A szakemberek összesen mintegy 146 tonna aszfaltot használtak az útfelújítás során, mely két rétegből áll majd. Az alsó réteget már lerakták, míg a felső, kopásálló réteg hétfőn kerül felvitelre.

„Örülünk neki, hogy ez az útszakasz is megújul. Nagyon népszerű a Drótos hegyi szabadidőpark, úgyhogy már ideje volt, mert nagyon rossz és nagyon nehéz volt ide feljutni. Köszönjük szépen” – tette hozzá Csák Árpád, az Észak-városközpont és Ráctag térségének önkormányzati képviselője.

Az idén 75 éves városban az elmúlt időszakban több új járdaszakaszt is megépítettek.

Forrás: Ózd.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek