Leállt a távfűtés Miskolcon

Megosztás

Hétfőtől nem melegszenek a radiátorok, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen leáll a távfűtés. Ha igény van rá, nem kapcsolják le.

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. május 06-án a MIHŐ Kft. leállította a fűtésszolgáltatást, azonban a vonatkozó jogszabályok értelmében a távhőszolgáltató a fűtési idény végéig, azaz május 15-ig a felhasználók rendelkezésére áll.

A társasházaknak tehát lehetőségük van ettől eltérő időpontban leállíttatni a fűtést,így azokban a lakóépületekben és intézményekben (elsősorban bölcsődékben, óvodákban, idősotthonokban), amelyekben ezt kérik, a MIHŐ továbbra is biztosítja a távfűtést. A fűtés újraindítására lakóépületek esetében akkor kerülhet sor, ha az egy hőközponthoz tartozó összes társasházközösség – a fűtési megbízottakon vagy a közös képviselőn keresztül – együttesen jelzi igényét írásban a [email protected] e-mail címen. Intézmények esetében pedig a fogyasztó képviselőjének írásos jelzésére indulhat újra a szolgáltatás.

A korszerűsített fűtési rendszerrel rendelkező épületben lakók számára javasolt, hogy a nyári időszakban a termosztatikus radiátorszelepeket hagyják teljesen nyitott helyzetben, ezzel az őszi fűtésindításkor tapasztalható számos kellemetlenség (mint pl. a radiátorszelepek letapadása, légtelenítési nehézség, zajpanasz) megelőzhető.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek