Helyére kerül a bicikliversenyző különleges kazincbarcikai szobra – képek

Megosztás

Már a színek is a mozgást sugallják, néhány nap múlva pedig különleges apropója lesz az új szobornak, az idei Tour de Hongrie két szakasza is barcikai érintettségű.

Elkészült és hétfőn a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet – számolt be róla a Kolorline.hu.

Az utolsó simítások zajlanak napok óta Szőke Gábor Miklós csepeli stúdiójában. Egy teljes csapat dolgozik azon, hogy tökéletes megjelenése legyen a hatalmas kerékpárversenyző szobrának. Az alkotás hétfőn korán reggel útra kel, hogy végleges helyére kerüljön Kolorcityben.

A monumentális művet a Tour de Hongrie kerékpárverseny ihlette, amelynek május 9-én és 10-én befutó- és rajtállomása lesz Kazincbarcika városa. Vagyis mire a TDH Kazincbarcikára ér, már a helyén lesz az alkotás. 

A szobor beemelése május 6-án (hétfőn) 11:00 óra után kezdődött, és mérete miatt hosszabb időt vesz majd igénybe, akár a késő délutáni órákig is eltarthat. Emiatt a 26-os főút Attila úti körforgalmában a munkálatok fennakadást okozhatnak a közlekedésben. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek