Kazincbarcika idén egészen különleges, mindenkit leköröz a Tour de Hongrie-n

Megosztás

Az idei megmérettetésen az egyetlen város Kazincbarcika lesz, ahol duplázik a mezőny és egymás után két napon is a versenynaptár része, a város pedig meglepetéssel készül a mezőny számára.

Kedden megismerhettük a Tour de Hongrie idei versenyének pontos menetrendjét és szakaszait. A BAZ megyeiek örülhetnek, mivel az idei öt versenynapból kettő vagy teljes egészében, vagy részben megyénkben zajlik. Kazincbarcika pedig különleges helyet foglal el a versenynaptárban, az egyetlen város idén, ahol a második és a harmadik napon is jelenése van a mezőnynek.

Az összesen 5 versenynap 5 szakaszt is jelent 854 km-es távval, 7871 méternyi szintemelkedéssel. Kolorcityre május 9-én, csütörtökön a Tokaj-Kazincbarcika közötti 162 km célállomásaként, és május 10-én pénteken a Kazincbarcika-Gyöngyös/Kékestető közötti 183 km-es szakasz rajtállomásaként figyel majd a világ. Szitka Péter mindehhez hozzátette azt is: volt már hasonló útvonal a korábbi években is.

„Azt gondolom, hogy ez azért lesz nagyon jó, mert többször is láthatják majd a versenyzőket a városba érkezők. Nyilvánvalóan a tardonai kör, ami a kerékpárosoknál már egy ismert szakasz, az egy nehéz és meghatározó része lesz ennek a versenynek azon a napon” — fogalmazott Kazincbarcika polgármestere a Kolorline hasábjain.

Kolorcity pedig idén is meglepetéssel készül a versenyre. Hogy mi is ez pontosan, az még a Tour de Hongrie kezdete, május 8. előtt kiderül majd. “Meglepetéssel is készülünk, hogy emléket állítsunk az egyik remek házfalfestésünkön kívül a barcikai futamnak! Nagy durranás lesz, ígérem” – írta Szitka Péter saját közösségi oldalán.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek