Csilis hagymás babos fagyira vágyik? Akkor irány Miskolctapolca!

Megosztás

Van „tuttifrutti, karamell, vanília, rumos dió és kávé. Csak ne spórold ki a pisztáciát!”- így hangzanak az És megint dühbe jövünk emlékezetes mondatai Terence Hill szájából. Egy biztos, a fagyiárus Bud Spencer is tutira felvenné az étlapra a tapolcai fagyizó új különlegességét.

Ha a pisztácia netalán kifogyna, még mindig választhatja a készlet erejéig az új csilis hagymás babos fagyit, amelyet Bud Spencer tiszteletére készítettek egy miskolctapolcai kézműves fagyizóban. Az első adag nyalánkság már kora délután elfogyott.

Az új fagylaltspecialitás összetevői bab, füstölt hús, hagyma, kukorica, chili paprika, víz, só, fűszerek, titkos alapanyagok és természetesen szeretet – derült ki a Tapolcaifagyizó Facebook-oldalán. Vigyázat, a termék húst is tartalmaz, így a vegetáriánusoknak csak nézni és szagolni szabad!

Bud Spencer és Terence Hill a legendás fagyis jelenetben (forrás: Youtube)

Mégis mi sarkallta a fagyizót e merőben új ízvilág kidolgozására? Mindig keresik a kihívást, hogy a vevők elhiggyék, hogyha ilyen fagyit tudnak készíteni, akkor egy belga csokoládé vagy egy madagaszkári vanília nem olyan nagy kihívás – olvasható a válasz.

A vélemények persze a hűs nyalánkságok terén radikálisnak számító összetevőkről megoszlanak. Van, akit nem lep meg, hiszen a második világháború után, mivel nem volt más, babból készítették a gesztenyepürét, és a gesztenyetortát is. Mindez csak ízesítés kérdése, bár nem próbálná ki a csilist, mert nem szereti a csípőset. Mások szerint viszont nem minden csili csípős, hanem van édes is.

Egy további hozzászóló úgy véli, a babbal, csilivel nincs gond, de miért kerül a fagyiba hagyma is? Egy kóstolója szerint nem borzasztó az íze, egy kicsit kiforratlan a kísérlet, van mit javítani az ízek kombinációján. Persze előkerülnek elemi, fanyalgó reakciók is. Másvalaki úgy gondolja, becsületükre legyen mondva, hogy egy gombóc áráért nem sajnálják, és tisztességes mennyiséget adnak.

Az új ízkombináció még a fagyit nem fogyasztókat is odavonzotta. „Merész kombináció, az biztos! Aki szereti, biztos ki fogja próbálni, hogy milyen lehet az íze!” Azonban nem mindenki ennyire nyitott az új dolgokra. Van, aki inkább a pisztáciánál marad, már ha éppen nem fogyott ki…

Fotók: Tapolcaifagyizó Facebook-oldala, Youtube.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek