Új kézilabda pályája lett a megyaszói általános iskolának

Megosztás

A helyi általános iskola új kézilabdapályát avatták fel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón, természetesen elhangzott, hogy  a kormány kiemelten kezeli a sportot, emellett pedig minden lehetséges módon és formában támogatja a magyar sportolók fejlődését.

Vitályos Eszter szerint ez teljesen indokolt és érthető, hiszen – mondta – manapság a sport „szinte az utolsó védőbástyáink egyike”. Az edzéseken azon túl, hogy testileg, lelkileg és szellemileg is fejlődnek a gyermekek, céltudatosságot, kitartást, tisztességet és önfegyelmet egyaránt tanulnak – tette hozzá.

Úgy vélekedett, a felsoroltak közül ez a szeretet és támogatás a legfontosabb, mert amíg sportolnak, edzésre járnak vagy versenyre készülnek a gyermekek, “jó helyen vannak”.

Az eseményen részt vett Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is, aki köszöntőjében arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban több fejlesztés is történt a Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskolában és a településen is, egyebek mellett közterületi és óvodai játszótereket, utakat, kerékpárutakat korszerűsítettek.

Szerinte a hasonló fejlesztések olyan lehetőséget jelentenek a gyermekek számára, mely pozitívan tudja befolyásolni az életüket.

Hajdú Istvánné független polgármester a köszöntőjében úgy fogalmazott, a sportban mindenki egyenlő. Azt kívánta, hogy az átadott kézilabdapályát minél hosszabb ideig használják.

A Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola udvarán található szabványméretű kézilabdapálya 93 millió forintból épült meg az MKSZ támogatásával létrejött Országos tornaterem-felújítási programban.

Kép: Vajda János/MTI

Kapcsolódó cikkek