Nem árulják el, hogy Varga Judit munkatársai jártak-e az ügyészségen Völner-Schadl-ügyiratokat nézni

Megosztás

A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott titokban készített hangfelvételen Varga Judit, akkori Igazságügyi Miniszter kerek perec erről beszélt, a nyomozás folyik, de tovább folyik a titkolózás. Sokak szerint a nyomok eltüntetése leginkább.

A nyomozás megindítása után egy hónappal sem árulja el a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), tényleg bent jártak-e az ügyészségen Varga Judit akkori igazságügyi miniszter emberei a Völner–Schadl-ügy nyomozati iratai miatt – írja a 24.hu nyomán a Hvg.

A KNYF azután indított nyomozást, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozta azt a titokban készített hangfelvételt, amelyen volt felesége, a miskolci Varga Judit beszél. Az azóta tanúként kihallgatott egykori tárcavezető egyebek mellett azt állította a beszélgetésben, hogy előre szóltak Völner Pál volt igazságügyi államtitkárnak az őt is érintő nyomozásról, továbbá a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antalról szólva azt mondta: „kihúzatták magukat” a a korrupciós ügy ügyészségi irataiból.

Varga Judit azt is mondta, hogy a munkatársai belenéztek a papírokba, és megnevezte korábbi kolléganőjét, a szintén miskolci kötődésű Martonovics Bernadettet, valamint rajta kívül egy bizonyos „Danit” is emlegetett.

Fürcht Pál főügyész, a KNYF vezetője korábban azt mondta, hogy külsős őrző-védő szerv védi őket, amelynek kötelező felírnia, ha külső személy érkezik hozzájuk. (A Központi Nyomozó Főügyészség oldalán található adatok szerint a hivatal öt irodaépületét a Mészáros Lőrinc egyik cégének, a Talentis Group Beruházásszervező Zrt.-nek tulajdonában álló Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft. őrzi.) Mivel azonban erről egy hónap elteltével sem kommunikáltak, a 24.hu ismét kérdéseket küldött arról, kinyomozták-e, hogy Varga Judit volt munkatársai jártak-e a Völner–Schadl-üggyel összefüggésben az ügyészségen, valamint kihallgatták-e őket az ügyben.

Az ügyészség azonban csak annyit közölt, hogy még mindig folyik a nyomozás és a tanúkihallgatások, amelynek érdekében bővebb tájékoztatás jelenleg nem adható.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek